Orechová roláda

Orechová roláda s mandľovým krémom

Autor receptu: katarinalucanova

Rýchla a chutná orechová roláda s mandľovým krémom.

20
porcií
30 minút
príprava
7 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Vareškou jemne vmiešame múku s mletými orechmi a kakaom. Cesto natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C cca 7 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.
  2. Po upečení opatrne stiahneme papier, plát jemne posypeme práškovým cukrom. Otočíme na stranu ako sa piekol, prestrieme naň utierku, stočíme do rolády a necháme vychladnúť. Kým piškótový plát chladne, pripravíme plnku.
  3. Krém: Časť mlieka odoberieme a rozmiešame v ňom mandľový pudingový prášok. Zvyšné mlieko s cukrom dáme variť. Prilejeme v mlieku rozmiešaný pudingový prášok. Uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť za občasného miešania. Nakoniec do pudingu zašľaháme po častiach maslo a Amaretto (mandľový likér). Vyšľaháme hladký krém.
  4. Vychladnutý plát rozprestrieme, natrieme džemom a na džem natrieme mandľový krém. Malé množstvo plnky odložíme na potretie vrchu rolády. Roládu zvinieme a potrieme vrch a posypeme orechmi. Schladíme.