Orechová roláda
Orechová roláda s mandľovým krémom
Autor receptu: katarinalucanova
Rýchla a chutná orechová roláda s mandľovým krémom.
20 porcií |
30 minút príprava |
7 minút na 200 °C |
Postup
- Cesto: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Vareškou jemne vmiešame múku s mletými orechmi a kakaom. Cesto natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C cca 7 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.
- Po upečení opatrne stiahneme papier, plát jemne posypeme práškovým cukrom. Otočíme na stranu ako sa piekol, prestrieme naň utierku, stočíme do rolády a necháme vychladnúť. Kým piškótový plát chladne, pripravíme plnku.
- Krém: Časť mlieka odoberieme a rozmiešame v ňom mandľový pudingový prášok. Zvyšné mlieko s cukrom dáme variť. Prilejeme v mlieku rozmiešaný pudingový prášok. Uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť za občasného miešania. Nakoniec do pudingu zašľaháme po častiach maslo a Amaretto (mandľový likér). Vyšľaháme hladký krém.
- Vychladnutý plát rozprestrieme, natrieme džemom a na džem natrieme mandľový krém. Malé množstvo plnky odložíme na potretie vrchu rolády. Roládu zvinieme a potrieme vrch a posypeme orechmi. Schladíme.