Oravské francúzske zemiaky
Autor receptu: 02luki18
Šťavnaté francúzske, lepšie povedané Oravské zemiaky. Výborná pochúťka ku kyslému mlieku
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Hovädzie mäso si nakrájame na tenké plátky (2€ minca) opražíme ich na troška cibuli a vložíme do pripravenej misy.
- Zemiaky si podusíme v solenej vode a pokrájame na kolieska, neuvarime ich do mäkka!!!
- Vložíme ich do misy spolu s nakrájanou cibuľou, špekáčkami, šampiňónmi a chilli papričkami. Osolíme okoreníme a pridáme tavený syr. Premiešame a dáme na pekáč, ktorý prikryjeme alobalom.
- Po 30 minútach pečenia v rúre vyhriatej na 180 stupňov ich odkryjeme a necháme z vrchu pripiecť.
Môžeme ich ešte poliať rozmiešanými vajciami v troche smotany.