Oravské francúzske zemiaky

Autor receptu: 02luki18

Šťavnaté francúzske, lepšie povedané Oravské zemiaky. Výborná pochúťka ku kyslému mlieku

20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Hovädzie mäso si nakrájame na tenké plátky (2€ minca) opražíme ich na troška cibuli a vložíme do pripravenej misy.
  2. Zemiaky si podusíme v solenej vode a pokrájame na kolieska, neuvarime ich do mäkka!!!
  3. Vložíme ich do misy spolu s nakrájanou cibuľou, špekáčkami, šampiňónmi a chilli papričkami. Osolíme okoreníme a pridáme tavený syr. Premiešame a dáme na pekáč, ktorý prikryjeme alobalom.
  4. Po 30 minútach pečenia v rúre vyhriatej na 180 stupňov ich odkryjeme a necháme z vrchu pripiecť. Môžeme ich ešte poliať rozmiešanými vajciami v troche smotany.