Opitý Izidor

redakcia - fotkaredakcia, 23. októbra 2009
10
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
3/4 hrnčeka
100 g
1 PL
1/2 balíčka
1 a 1/4 hrnčeka
1/3 hrnčeka
Orechová plnka:
2 hrnčeky
4 PL
1 balíček
100 ml
Čokoládová plnka:
4 ks
3/4 hrnčeka
3 PL
125 g
3 PL
Poleva:
1/4 ks




Postup

  1. 1

    Maslo, cukor a žĺtky spolu vymiešame, postupne pridáme kakao, orechy, múku spolu s kypriacim práškom a nakoniec vmiešame vyšľahané bielky. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a upečieme. Vychladnutý plát natrieme najprv ríbezľovým lekvárom, potom ho natrieme orechovou plnkou a nakoniec čokoládovou plnkou. Vrch polejeme čokoládovou polevou.

  2. 2

    Príprava orechovej plnky: pomleté orechy, cukor, vanilku a rum dobre premiešame. Príprava čokoládovej plnky: vajcia, kryštálový cukor a kakao vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Keď vychladne, primiešame ho do masla, ktoré sme vyšľahali s práškovým cukrom.

  3. 3

    Príprava čokoládovej polevy: čokoládu roztopíme a pridáme maslo, vymiešame hladkú polevu a polejeme koláč.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia