10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
3/4 hrnčeka |
|
100 g |
|
1 PL |
|
1/2 balíčka |
|
1 a 1/4 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka |
|
|
|
Orechová plnka: | |
2 hrnčeky |
|
4 PL |
|
1 balíček |
|
100 ml |
|
Čokoládová plnka: | |
4 ks |
|
3/4 hrnčeka |
|
3 PL |
|
125 g |
|
3 PL |
|
Poleva: | |
|
|
1/4 ks |
|
Postup
-
1
Maslo, cukor a žĺtky spolu vymiešame, postupne pridáme kakao, orechy, múku spolu s kypriacim práškom a nakoniec vmiešame vyšľahané bielky. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a upečieme. Vychladnutý plát natrieme najprv ríbezľovým lekvárom, potom ho natrieme orechovou plnkou a nakoniec čokoládovou plnkou. Vrch polejeme čokoládovou polevou.
- 2
Príprava orechovej plnky: pomleté orechy, cukor, vanilku a rum dobre premiešame. Príprava čokoládovej plnky: vajcia, kryštálový cukor a kakao vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Keď vychladne, primiešame ho do masla, ktoré sme vyšľahali s práškovým cukrom.
- 3
Príprava čokoládovej polevy: čokoládu roztopíme a pridáme maslo, vymiešame hladkú polevu a polejeme koláč.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu