Opitý Izidor
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Maslo, cukor a žĺtky spolu vymiešame, postupne pridáme kakao, orechy, múku spolu s kypriacim práškom
a nakoniec vmiešame vyšľahané bielky. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech
a upečieme. Vychladnutý plát natrieme najprv ríbezľovým lekvárom, potom ho natrieme orechovou plnkou
a nakoniec čokoládovou plnkou. Vrch polejeme čokoládovou polevou.
- Príprava orechovej plnky: pomleté orechy, cukor, vanilku a rum dobre premiešame. Príprava čokoládovej plnky: vajcia, kryštálový cukor a kakao vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Keď vychladne, primiešame ho do masla, ktoré sme vyšľahali s práškovým cukrom.
- Príprava čokoládovej polevy: čokoládu roztopíme a pridáme maslo, vymiešame hladkú polevu a polejeme koláč.
|