Opitý Izidor

Autor receptu: redakcia

10
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Maslo, cukor a žĺtky spolu vymiešame, postupne pridáme kakao, orechy, múku spolu s kypriacim práškom a nakoniec vmiešame vyšľahané bielky. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a upečieme. Vychladnutý plát natrieme najprv ríbezľovým lekvárom, potom ho natrieme orechovou plnkou a nakoniec čokoládovou plnkou. Vrch polejeme čokoládovou polevou.
  2. Príprava orechovej plnky: pomleté orechy, cukor, vanilku a rum dobre premiešame. Príprava čokoládovej plnky: vajcia, kryštálový cukor a kakao vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Keď vychladne, primiešame ho do masla, ktoré sme vyšľahali s práškovým cukrom.
  3. Príprava čokoládovej polevy: čokoládu roztopíme a pridáme maslo, vymiešame hladkú polevu a polejeme koláč.