Opečená tortilla plnená zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Na tento recept mozeme pouzit zemiaky, co nam zvysili z predchadzajuceho jedla ale aj odrezky z udeneho masa. Tortilly som si upiekla podla receptu od @egresky. Tentokrat mi nevysli az tak dobre.

6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ocistene pokrajane zemiaky som uvarila v slanej vode. Vodu z uvarenych zemiakov som zliala a zemiaky som potlacila. K zemiakom som pridala poprazenu slaninku a pokrajanu mladu cibulku. Vsetko som premiesala a podla potreby dosolila. Namiesto slaninky mozete pridat udene maso.
  2. Pripravenu zemiakovu masu som si rozdelila na sest casti. Jednu cast som navrstvila na polovicku tortilly.
  3. Zemiaky som posypala nastruhanym syrom.
  4. Tortillu som prehla napoly. Panvicu som potrela maslom a naplnenu tortilu som opekala 2-3 minuty z kazdej strany. K tortillam mozeme podavat rozne zeleninove salaty. Su tiez velmi chutne s omackou z kyslej smotany zmiesanej s bylinkami. My sme ich mali s cibulovo-horcicovym catni.