Omelety s kelom

danaa - bez fotkydanaa, 10. februára 2012
2
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4
4 PL
PLNKA:
500 g
2 ks
2-3 strúčiky
50 ml
125 g
1 kocka
NA POSYPANIE:
 postrúhaný




Postup

  1. 1

    Kel očistíme,umyjeme,vyrežeme hlubik a hrubšir žilky a hlávku nakrájame na širšie pásiky.Pokrájanú cibuľu speníme na oleji,pridame kel,posolime a prikryté dusíme.

  2. 2

    V hrnčeku na miernom ohni si rozpustíme syr,pridáme vsmotanku a roztlačený cesnačik.Nevarime.zmes vmiešame do kelu a ešte chvilu ho dusime. vajcia, vodu,soľ a papriku rozmiešame a na rozpálenom tuku upečieme dve omelety. neobracajte ich.

  3. 3

    omelety naplnime uduseným kelom,preložime , vrch posypeme syrom a prikryte dusime na miernom ohni,kym sa nam syr neroztopi. hotove ich mozme ozdobit vnatkou,alebo urobime prilohu zo zeleniny.

Diskusia k receptu

danaa
Ak ma niekto rad kel,tak mu tieto omeletky budu urcite chutit.Prajem dobru chut :)
violetacamorova
Chutilo dokonca môj nevegetariánsky spolustravník vravel, že je to výborné. Zaradím tento recept k stáliciam, lebo sa snažím viac variť kel. Akurát som chcela využiť smotanu na varenie tak som túto pridala do kelu a aj do omeletiek.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia