2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kel očistíme,umyjeme,vyrežeme hlubik a hrubšir žilky a hlávku nakrájame na širšie pásiky.Pokrájanú cibuľu speníme na oleji,pridame kel,posolime a prikryté dusíme.
- 2
V hrnčeku na miernom ohni si rozpustíme syr,pridáme vsmotanku a roztlačený cesnačik.Nevarime.zmes vmiešame do kelu a ešte chvilu ho dusime. vajcia, vodu,soľ a papriku rozmiešame a na rozpálenom tuku upečieme dve omelety. neobracajte ich.
- 3
omelety naplnime uduseným kelom,preložime , vrch posypeme syrom a prikryte dusime na miernom ohni,kym sa nam syr neroztopi. hotove ich mozme ozdobit vnatkou,alebo urobime prilohu zo zeleniny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu