Omelety s kelom
Autor receptu: danaa
2 porcie |
10 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup- Kel očistíme,umyjeme,vyrežeme hlubik a hrubšir žilky a hlávku nakrájame na širšie pásiky.Pokrájanú cibuľu speníme na oleji,pridame kel,posolime a prikryté dusíme.
- V hrnčeku na miernom ohni si rozpustíme syr,pridáme vsmotanku a roztlačený cesnačik.Nevarime.zmes vmiešame do kelu a ešte chvilu ho dusime. vajcia, vodu,soľ a papriku rozmiešame a na rozpálenom tuku upečieme dve omelety. neobracajte ich.
- omelety naplnime uduseným kelom,preložime , vrch posypeme syrom a prikryte dusime na miernom ohni,kym sa nam syr neroztopi.
hotove ich mozme ozdobit vnatkou,alebo urobime prilohu zo zeleniny.
|