Omelety s kelom

Autor receptu: danaa

2
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kel očistíme,umyjeme,vyrežeme hlubik a hrubšir žilky a hlávku nakrájame na širšie pásiky.Pokrájanú cibuľu speníme na oleji,pridame kel,posolime a prikryté dusíme.
  2. V hrnčeku na miernom ohni si rozpustíme syr,pridáme vsmotanku a roztlačený cesnačik.Nevarime.zmes vmiešame do kelu a ešte chvilu ho dusime. vajcia, vodu,soľ a papriku rozmiešame a na rozpálenom tuku upečieme dve omelety. neobracajte ich.
  3. omelety naplnime uduseným kelom,preložime , vrch posypeme syrom a prikryte dusime na miernom ohni,kym sa nam syr neroztopi. hotove ich mozme ozdobit vnatkou,alebo urobime prilohu zo zeleniny.