Omeleta so špargľou a jarnou cibuľkou

Autor receptu: elixir

Ďalší zo spôsobov, ako zúžitkovať špargľu...

1
porcia
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky umyjeme a dáme ich vopred variť v šupke (cca 15 minút). Uvarené ich necháme trochu vychladnúť a pokrájame na približne pol centimetrové kolieska.
  2. Potom ošúpeme špargľu, nakrájame ju na menšie časti a dáme ju v osolenej vode variť na 6 minút. Poumývame jarnú cibuľku.
  3. Na širšej panvici rozpustíme maslo, kam dáme oprážať zemiaky a na tenké plátky nakrájanú bielu časť z cibuľky. Medzitým zoberieme zo päť stoniek zelenej vňate a pokrájame ich na drobnejšie, ostatné odložíme bokom a použijeme v nejakom inom recepte.
  4. Vajcia vymiešame s lyžicou smotany, čiernym korením a soľou.
  5. Keď sú kúsky špargle uvarené, vyberieme ich a pridáme do panvice. Takisto pridáme polovicu pokrájanej vňate, premiešame a zalejeme rozmiešanými vajciami.
  6. Panvicu prikryjeme pokrievkou a na strednej teplote pomaly zapekáme, kým povrch omelety nestuhne.
  7. Jedlo vyberieme na tanier, posypeme zvyšnou vňaťou, prípadne dokoreníme podľa chuti.