Omeleta so špargľou a jarnou cibuľkou
Autor receptu: elixir
Ďalší zo spôsobov, ako zúžitkovať špargľu...
1 porcia |
5 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky umyjeme a dáme ich vopred variť v šupke (cca 15 minút). Uvarené ich necháme trochu vychladnúť a pokrájame na približne pol centimetrové kolieska.
- Potom ošúpeme špargľu, nakrájame ju na menšie časti a dáme ju v osolenej vode variť na 6 minút. Poumývame jarnú cibuľku.
- Na širšej panvici rozpustíme maslo, kam dáme oprážať zemiaky a na tenké plátky nakrájanú bielu časť z cibuľky. Medzitým zoberieme zo päť stoniek zelenej vňate a pokrájame ich na drobnejšie, ostatné odložíme bokom a použijeme v nejakom inom recepte.
- Vajcia vymiešame s lyžicou smotany, čiernym korením a soľou.
- Keď sú kúsky špargle uvarené, vyberieme ich a pridáme do panvice. Takisto pridáme polovicu pokrájanej vňate, premiešame a zalejeme rozmiešanými vajciami.
- Panvicu prikryjeme pokrievkou a na strednej teplote pomaly zapekáme, kým povrch omelety nestuhne.
- Jedlo vyberieme na tanier, posypeme zvyšnou vňaťou, prípadne dokoreníme podľa chuti.