Oklamaná sviečková

Autor receptu: evelynisko

Neviem, či je to zrovna oklamaná sviečková, ale rozhodne niečo na ten štýl. Enjoy.

Postup

  1. Cibuľku si opražíme na oleji, pridáme korenie, soľ, rascu, papriku. Na cibuľku pridáme vyklepané plátky bravčového mäsa a osmažíme. Podlejeme vodou a necháme dusiť.
  2. Keď je mäsko mäkké, vyberieme ho na tanierik a do výpeku pridáme smotanu. Pridáme nastrúhanú mrkvu a petržlen a varíme kým nezmäknú. Ak je omáčka príliš hustá pridáme viac smotany, alebo mlieko.
  3. Vymiešame si cesto na halušky, ktoré je zložené len z múky a vody. Pridávame podľa toho, koľko osôb bude halušky jesť (pre dve osoby je to okolo 200 g múky, alebo za jednu misku) a pridávame toľko vody, aby sa z cesta dali spraviť halušky (ani riedke, ani husté), nakoniec pridáme soľ. Varíme vo vriacej vode pokiaľ halušky nevyplávajú na povrch. Ako príloha nemusia byť halušky, vhodný je aj knedlík.