Ohnivé mäso
Autor receptu: nelajsia
Tento recept sme vymysleli, keď môj syn študoval a na internáte si chcel ukuchtiiť niečo dobré a rýchle.
1-2 porcia |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na tenké pásiky, pridáme olivový olej, červenú mletú papriku, premiešame, pridáme soľ, pretretý cesnak, na drobno nakrájanú cibuľu, kečup, omáčky, horčicu, všetko dôkladne premiešame.
- Túto zmes necháme postáť, najlepšie do druhého dňa v chladničke, ale pri veľkom študentskom hlade....stačí aj pol hodinka
- Na panvici alebo vo WOK-u rozpálime olej a zmes v nej opekáme približne 15 minút - pokiaľ mäsko nie je mäkké.
- Ak chcete dodržať zásady oddelenej stravy - jedzte toto jedlo len so zeleninovým šalátom - je to jedlo bielkovinového charakteru.
Ak nie, môžete k nemu podávať opekané zemiaky, ryžu alebo dobrú chrumkavú žemľu.