Pečené bravčové koleno
Pečené bravčové koleno

Obyčajné údené koleno na kyslej kapuste upečené fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 16. marca 2019
Obyčajné údené koleno na kyslej kapuste upečené (fotorecept)
Foto: kvakac

Nastal sychravý čas, tak sme upiekli údené koleno na kapuste. Žiadne knedle ani zemiaky. S chlebom, feferónmi, chrenom a horčicou, aby dobre hubu vypálilo a zahnalo chrípku preč.

5 minút
príprava
250 minút
na 130 - 200 °C

Suroviny

veľké
1 kg
800 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do pekáča dáme na dno kyslú kapustu. Na to údené koleno a okolo neho ešte kapustu. Nalejeme ovar. Zakryjeme a vložíme do rúry. Rúru zapneme na 130 °C na 200 minút. Nesolíme, kapusta a koleno je slané dosť.

    Obyčajné údené koleno na kyslej kapuste upečené (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po tej dobe vrch pekáča dáme preč a ešte pečieme 50 minút na 200°C, za stáleho polievania mäsa. To aby neprihorelo, ale sa pekne opieklo. Potom vytiahneme a necháme chvíľu ochladnúť. Dlhšie nevydržíte.

    Obyčajné údené koleno na kyslej kapuste upečené (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A dávame na tanier mäso, kapustu, feferóny, chren, horčicu a chlieb. Takto to máme veľmi radi. Hneď sme pri stole, netreba ponúkať.

    Obyčajné údené koleno na kyslej kapuste upečené (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vidět tvé recepty můj brácha, tak se k vám vnutí na odchov. Uzené koleno mám i já v oblibě, dala bych si říct. S chlebíkem chutná náramně - a tvoje, obložené kapustou, feferonkou a chrenom - nemá chybu!