Obyčajné údené koleno na kyslej kapuste upečené fotorecept

kvakac - fotkaKvakac, 16. marca 2019 10:41
Ďalšie recepty »
Obyčajné údené koleno na kyslej kapuste upečené (fotorecept)Foto: kvakac

Nastal sychravý čas, tak sme upiekli údené koleno na kapuste. Žiadne knedle ani zemiaky. S chlebom, feferónmi, chrenom a horčicou, aby dobre hubu vypálilo a zahnalo chrípku preč.

5 min
príprava
250 min
na 130 - 200 °C

Suroviny

TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Do pekáča dáme na dno kyslú kapustu. Na to údené koleno a okolo neho ešte kapustu. Nalejeme ovar. Zakryjeme a vložíme do rúry. Rúru zapneme na 130 °C na 200 minút. Nesolíme, kapusta a koleno je slané dosť.

    Obyčajné údené koleno na kyslej kapuste upečené (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po tej dobe vrch pekáča dáme preč a ešte pečieme 50 minút na 200°C, za stáleho polievania mäsa. To aby neprihorelo, ale sa pekne opieklo. Potom vytiahneme a necháme chvíľu ochladnúť. Dlhšie nevydržíte.

    Obyčajné údené koleno na kyslej kapuste upečené (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A dávame na tanier mäso, kapustu, feferóny, chren, horčicu a chlieb. Takto to máme veľmi radi. Hneď sme pri stole, netreba ponúkať.

    Obyčajné údené koleno na kyslej kapuste upečené (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist