Obyčajné údené koleno na kyslej kapuste upečené fotorecept
Foto: kvakac
Nastal sychravý čas, tak sme upiekli údené koleno na kapuste. Žiadne knedle ani zemiaky. S chlebom, feferónmi, chrenom a horčicou, aby dobre hubu Zobraziť celý popisNastal sychravý čas, tak sme upiekli údené koleno na kapuste. Žiadne knedle ani zemiaky. S chlebom, feferónmi, chrenom a horčicou, aby dobre hubu vypálilo a zahnalo chrípku preč.
príprava
na 130 - 200 °C
Postup
-
1
Do pekáča dáme na dno kyslú kapustu. Na to údené koleno a okolo neho ešte kapustu. Nalejeme ovar. Zakryjeme a vložíme do rúry. Rúru zapneme na 130 °C na 200 minút. Nesolíme, kapusta a koleno je slané dosť.
-
2
Po tej dobe vrch pekáča dáme preč a ešte pečieme 50 minút na 200°C, za stáleho polievania mäsa. To aby neprihorelo, ale sa pekne opieklo. Potom vytiahneme a necháme chvíľu ochladnúť. Dlhšie nevydržíte.
-
3
A dávame na tanier mäso, kapustu, feferóny, chren, horčicu a chlieb. Takto to máme veľmi radi. Hneď sme pri stole, netreba ponúkať.
Tiež nádhera. Robím aj ja s čiernym pivom, keď je to chlapská zaležitosť. Dnes bola aj ženská zostavá, tak nešlo čierne pivo, to až po jedle.
Vďaka za koment, ale keď je niečo chutne, tak čo s tým. Brat vie čo je dobré, no nie?
Veru mňam , naložili sme si riadne porcie aj dámy.
Ani sa nečudujem, veď aj nám nahnali chute s receptmi. Tak sme museli aj u nás urobiť dobrotu.
Ja to hovorím stále údené koleno je veľmi zdravé a najlepší koláč.
Ďakujem za koment. Ja sa držím hesla, keď do pekla, tak na peknom koní. Keď zhrešiť tak s niečím poriadnym.
Ďakujem za koment je to veru super aj u nás.
Vďaka za koment chuť je ozaj dobrá. Tak sme sa napraskali, že sme museli isť na povinnú prechádzku.
Vďaka za koment. Veru niekedy aj susedov pozveme, akosi nám často zvýši.
Vďaka za koment. Niekedy stačí nakopnúť a hneď sa ľahšie varí. A to som sem nedal ešte tlačenku, ktorú som robil PH a ovarom zalial. Sadla veru pekne.
Tú je ta tlačenka.
Máš môj obdiv. Kebyže si bližšie tak beriem kabelu pív a už ti zvonim :-)
Vďaka za koment. Je prevažne z kolien údeného a surového. Celú chuť dotvára ovar, čiže kvalitný ovar - dobrá tlačenka.
Tak ako som napísal celú chuť dotvára dobrý ovar. Kolena dám do PH zalejem ovarom a 7 hodín robím. Ovar je už ochutený, tak už potom do hrnca nič iné nedávam.
Ďakujem za pekný komentár. Veru manželka ma pravdu, že to chutí aj ženám. Stále chodia na ňu aj u mňa a potom budem ja na vine, že pribrali ha - ha. Tiež vás zdravím.
Ďakujem za pekne napísane slova. Som rád, že som inšpiroval na dobré jedlo.
Ďakujem za koment. Ale veď kapusta je diétna, a mastné som orezal, tak aj potom jedlo je diétne - čí.
Budem rád keď vyskúšaš, je to fakt dobrota, ale to ty isto dobré poznáš.
Ďakujem za koment. To sú pekné a veľmi pravdivé slova . Keď sa človek na to pozrie na tanieri, tak hneď sa deň rozjasní.
Ďakujem za koment. Tak Jozef bol rád, takéto niečo skoro každého chlapa poteší.