Foto: zuzickaaa1
Jedného pekného dňa som sa rozhodla ísť robiť lievance. Moja nová lievancová ( dolková ) panvica ležala zabudnutá prachom a dostala som nutkanie ju Zobraziť celý popisJedného pekného dňa som sa rozhodla ísť robiť lievance. Moja nová lievancová ( dolková ) panvica ležala zabudnutá prachom a dostala som nutkanie ju konečne vyskúšať. No moja skvelá, úžasná, najlepšia, nová panvica neskutočne horela, lievance sa pripiekli a panvica sa skoro celá roztavila, a tak bolo treba improvizovať a na večeru sme mali celkom chutné obrie lievance :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z droždia a teplého mlieka si necháme urobiť kvások.
-
2
Ostatné suroviny odvažíme a zmiešame spolu. Okrem bielkov.
-
3
Z bielkov si vyšľaháme sneh.
-
4
Zmiešame so surovinami.
-
5
Aj s kváskom všetko spolu dobre zmiešame a cesto necháme ešte cca pol hodinu kysnúť.
-
6
A tu už obrie lievance opekáme ako obrie na veľkej panvici:)
-
7
A tu je výsledok:)
-
8
Mrazené ovocie podlejeme troškou vody,pridáme cukor a môžeme podávať. Dobrú chuť:)
Diskusia k receptu