Foto: zuzka175
Tento recept som našla v KK Nigella Express a je naozaj vynikajúci.
8
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
na vymastenie |
|
2 lyžice |
|
6 kolieska a 3 lyžice šťavy |
|
, ja som použila nektarinky |
|
100 g |
|
1 lyžička |
|
1/4 lyžičky |
|
100 g zmäknuté |
|
2 ks celé |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 200 stupňov, maslom vymastíme formu na tortu.
- 2
Dno vymastenej formy posypeme 2 lyžicami cukru, poukladáme do kruhu kolieska ananásu tak ako na obrázku (u mňa sú to nektarinky, čerešne by boli určite krajšie)
- 3
Stred každého kolieska vyplníme kandizovanou čerešňou. Čerešne dáme aj do medzier medzi plátkami. Zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, maslo, kryštálový cukor a vajcia a vymiešame na hladké cesto. Pridáme 3 lyžice ananásovej šťavy. Zmes vylejeme na čerešňami naplnené ananásové kolieska.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dorisa, aj tvoj koláčik mám v KK, ale myslím, že by sa nič nepokazilo, ak by sa hnedý cukor dal aj sem, je asi lepší.