Jablková roláda
Obrátená jablková roláda (fotorecept)
Autor receptu: katarinalucanova
Úžasná piškótová roláda s makom a jablkovou plnkou hotová do pol hodiny.
20 porcií |
15 minút príprava |
5 minút na 210 °C |
Postup
- Jablková plnka:
Jablká očistíme, nastrúhame a vytlačíme šťavu. 50 ml šťavy si odložíme, zbytok môžeme vypiť.
Cukor rozpustíme na karamel, pridáme maslo a keď sa maslo roztopí, vlejeme jablkovú šťavu.
Chvíľku povaríme a pridáme nastrúhané jablká, rum a korenie na jablkový závin. Ak nemáme, pridáme aspoň mletú škoricu. Podusíme cca 5 minút a odstavíme. Jablkovú plnku natrieme na papier na pečenie pripravený na plechu.
- Cesto:
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Vareškou vmiešame múku s mletým makom. Vylejeme na pripravenú jablkovú plnku.
Rozotrieme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 210 °C. Pečieme krátko, asi 5 minút.
- Dokončenie: Koláč necháme vychladnúť. Na vychladnutý koláč položíme čistý papier na pečenie a pomocou tácky koláč preklopíme.
Z jabĺk stiahneme papier a pomocou papiera, ktorý sme dali na korpus stočíme do rolády.
- Dobrú chuť.