Jablková roláda

Obrátená jablková roláda (fotorecept)

Autor receptu: katarinalucanova

Úžasná piškótová roláda s makom a jablkovou plnkou hotová do pol hodiny.

20
porcií
15 minút
príprava
5 minút
na 210 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablková plnka: Jablká očistíme, nastrúhame a vytlačíme šťavu. 50 ml šťavy si odložíme, zbytok môžeme vypiť. Cukor rozpustíme na karamel, pridáme maslo a keď sa maslo roztopí, vlejeme jablkovú šťavu. Chvíľku povaríme a pridáme nastrúhané jablká, rum a korenie na jablkový závin. Ak nemáme, pridáme aspoň mletú škoricu. Podusíme cca 5 minút a odstavíme. Jablkovú plnku natrieme na papier na pečenie pripravený na plechu.
  2. Cesto: Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Vareškou vmiešame múku s mletým makom. Vylejeme na pripravenú jablkovú plnku. Rozotrieme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 210 °C. Pečieme krátko, asi 5 minút.
  3. Dokončenie: Koláč necháme vychladnúť. Na vychladnutý koláč položíme čistý papier na pečenie a pomocou tácky koláč preklopíme. Z jabĺk stiahneme papier a pomocou papiera, ktorý sme dali na korpus stočíme do rolády.
  4. Dobrú chuť.