Rybí šalát

Oblečený sleď

Autor receptu: gurman01

селедка под шубой, v preklade sleď pod kožuchom, je ukrajinsko-ruský vrstvený šalát. Pripravuje sa na Silvestra, Nový rok, oslavy narodenín...

Postup

  1. Zemiaky, mrkvu uvaríme v šupke, uvaríme cviklu aj vajíčka natvrdo a necháme vychladnúť Potom všetko zvlášť postrúhame.
  2. Solenú rybu nakrájame na malé kocky. Pripravíme si misu alebo hlbšiu dózu, na spodok dáme polovicu nastrúhaných zemiakov, na zemiaky navrstvíme nakrajanu rybu, prikryjeme druhou vrstvou zemiakov a potrieme majonezou, na to navrstvíme postrúhané jablko, jablká potrieme majonezou, na to navrstvíme postrúhanú mrkvu, na mrkvu zase majonezu a nakonec postrúhanú cviklu ktorú tiež potrieme majonezou a na vrch ozdobíme postrúhaným vajcom a čerstvou petržlenovou vňatou