Obilninová zmes Hlivačka

Autor receptu: nonna

Ďalšia z mojich obilninových zmesí, tentokrát s hríbami, inak ochutená, ako predošlá. Tiež diétna, dodávajúca betaglukány pre srdciarov, vhodná pre diabetikov, nápomocná imunitnému systému. Jogurt ju príjemne zjemňuje.

1
porcia
5 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pšenicu alebo triticale namočíme na 12 hodín, zlejeme.
  2. V novej vode varíme asi 35-40 minút, nie celkom rozvariť, zrnká musia zostať chrumkavé.
  3. V druhom hrnci uvaríme hlivu nakrájanú na tenké pásiky.
  4. V rajnici rozpálime olej a osmahneme na ňom na hrubšie nakrájanú cibuľu.
  5. Pridáme uvarenú a zliatu obilninu, hlivu a spojíme za miešania cca 7 minút.
  6. Nakoniec zamiešame jogurt a podľa chuti osolíme.