Obilninová zmes Hlivačka
Autor receptu: nonna
Ďalšia z mojich obilninových zmesí, tentokrát s hríbami, inak ochutená, ako predošlá. Tiež diétna, dodávajúca betaglukány pre srdciarov, vhodná pre diabetikov, nápomocná imunitnému systému. Jogurt ju príjemne zjemňuje.
1 porcia |
5 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Pšenicu alebo triticale namočíme na 12 hodín, zlejeme.
- V novej vode varíme asi 35-40 minút, nie celkom rozvariť, zrnká musia zostať chrumkavé.
- V druhom hrnci uvaríme hlivu nakrájanú na tenké pásiky.
- V rajnici rozpálime olej a osmahneme na ňom na hrubšie nakrájanú cibuľu.
- Pridáme uvarenú a zliatu obilninu, hlivu a spojíme za miešania cca 7 minút.
- Nakoniec zamiešame jogurt a podľa chuti osolíme.