Çoban Kavurma - Turecko

Autor receptu: archaa

Jednoduché jedlo (pečené pastierske mäso), ktoré sa v Turecku často pripravuje počas Ramadánu. Pripravuje sa väčšinou z jahňacieho mäsa, ale použiť môžete kľudne aj hovädzie, teľacie či kuracie mäso.

2
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na malé kocky. Hlbšiu panvicu si dobre rozohrejeme a stiahneme na najmenší stupeň.
  2. Vtedy do nej mäso vložíme , premiešame a prikryjeme. Necháme takto dusiť vo vlastnej šťave pokiaľ sa voda neodparí alebo mäso nebude mäkké ( ak sa vám voda už odparí ale budete mať pocit,že mäso je ešte tvrdšie, môžete podliať trošinkou vody).
  3. Pridáme olej, zvýšime teplotu a opekáme pekne do zlatohneda.
  4. Papriku nakrájanú na hrubšie pásiky, pridáme do panvice k mäsu, opäť znížime teplotu a spolu pražíme. Prikryjeme. Keď je paprika polomäkká, prídu na rad paradajky nakrájané takisto na kocky. Ešte podusíme, na záver osolíme, okoreníme a opaprikujeme.
  5. Výborne sa k mäsku hodí ryža, ale aj čerstvý chlieb či pečivo.