Nugátové snehové tyčinky

Adrián Rybanský, Andrej Mokoš a šéfkuchárka Andrea Vincúrová
Zuckmann Villa v Piešťanoch, 24. decembra 2015
Nugátové snehové tyčinky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
30 minút
príprava
15-17 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
150 g
150 g
štipka
50 g
200 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr predhrejeme rúru a pripravíme dva plechy s papierom na pečenie. Zmiešame vaječný bielok s cukrom a so soľou. Dáme nad teplú paru, kým sa cukor nerozpustí. Zmes vyšľaháme v kuchynskom robote na tuhý sneh.

  2. 2

    Čokoládu nalámeme a roztopíme. Na jednu stranu cukrárenského vrecúška s plochou špičkou nanesieme tekutú čokoládu.

  3. 3

    Vrecúško doplníme snehom a tvarujeme tyčinky (7 cm dlhé) a vlnovky na plech. Čokoláda nanesená na jednej strane cukrárenského vrecúška vytvára mramorovanie na povrchu tyčiniek. Pečieme v rúre, až kým sa tyčinky ľahko neoddeľujú od papiera. Pečivo vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Nugát roztopíme, pridáme šľahačku a necháme vychladnúť. Krém jemne prešľaháme, naplníme vrecúško a nanášame na tyčinky, ktoré spájame.

Diskusia k receptu

marika9
Mne by sa hodilo poliať celé čokoládou. Pre zmenu trebárs aj bielou, aby to nevyzeralo ako parížske rožky. Ja ich mám skoro také isté. Hlavný rozdiel je v orechoch v bielkovom ceste.
evanaaa
Páčia sa mi tie tyčinky....... @marika9 , práveže ak by boli poliate celé čokoládou, pripomínali by parížske rožky, nie? Takto to je úplne niečo iné, čo sa na ne nepodobá, bez tej čokolády.