Nugátové snehové tyčinky
Zuckmann Villa v Piešťanoch, 24. decembra 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr predhrejeme rúru a pripravíme dva plechy s papierom na pečenie. Zmiešame vaječný bielok s cukrom a so soľou. Dáme nad teplú paru, kým sa cukor nerozpustí. Zmes vyšľaháme v kuchynskom robote na tuhý sneh.
- 2
Čokoládu nalámeme a roztopíme. Na jednu stranu cukrárenského vrecúška s plochou špičkou nanesieme tekutú čokoládu.
- 3
Vrecúško doplníme snehom a tvarujeme tyčinky (7 cm dlhé) a vlnovky na plech. Čokoláda nanesená na jednej strane cukrárenského vrecúška vytvára mramorovanie na povrchu tyčiniek. Pečieme v rúre, až kým sa tyčinky ľahko neoddeľujú od papiera. Pečivo vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
- 4
Nugát roztopíme, pridáme šľahačku a necháme vychladnúť. Krém jemne prešľaháme, naplníme vrecúško a nanášame na tyčinky, ktoré spájame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu