Nugátové snehové tyčinky

Autor receptu: redakcia

6
porcií
30 minút
príprava
15-17 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr predhrejeme rúru a pripravíme dva plechy s papierom na pečenie. Zmiešame vaječný bielok s cukrom a so soľou. Dáme nad teplú paru, kým sa cukor nerozpustí. Zmes vyšľaháme v kuchynskom robote na tuhý sneh.
  2. Čokoládu nalámeme a roztopíme. Na jednu stranu cukrárenského vrecúška s plochou špičkou nanesieme tekutú čokoládu.
  3. Vrecúško doplníme snehom a tvarujeme tyčinky (7 cm dlhé) a vlnovky na plech. Čokoláda nanesená na jednej strane cukrárenského vrecúška vytvára mramorovanie na povrchu tyčiniek. Pečieme v rúre, až kým sa tyčinky ľahko neoddeľujú od papiera. Pečivo vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
  4. Nugát roztopíme, pridáme šľahačku a necháme vychladnúť. Krém jemne prešľaháme, naplníme vrecúško a nanášame na tyčinky, ktoré spájame.