Foto: siskam
Chcem sa s Vami podeliť o celkom jednoduchý recept, ktorý už mám 30 rokov od svojej svokry. Robievam ho príležitostne, na sviatky a keď Zobraziť celý popisChcem sa s Vami podeliť o celkom jednoduchý recept, ktorý už mám 30 rokov od svojej svokry. Robievam ho príležitostne, na sviatky a keď nám príde návšteva. Je vhodný ku vínu.
porcie
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1/2 cm. Vykrojíme pagáčiky /ja som mala vykrajovátko o priemere 4 cm/.
-
2
Natrieme vajíčkom a dáme upiecť do predhriatej rúry na 175°C asi 20 min.Mne sa trochu viac "otvorili" ako je potrebné, ale to záleží od lístkového cesta.
-
3
Pagáčiky necháme vychladnúť. Vychladnuté rozkrojíme nožom.
-
4
Zmäknuté maslo vymiešame s rozdrobeným syrom a vyšľaháme.
-
5
Rozkrojené pagáčiky naplníme plnkou /asi 1/2 čajovej lyžičky/. Mne ich vyšlo asi 50.
-
6
Sú nenáročné na prípravu a chutné.
Diskusia k receptu