Nivové pagáčiky fotorecept

siskam - fotkasiskam, 26. októbra 2013
Nivové pagáčiky (fotorecept)
Foto: siskam

Chcem sa s Vami podeliť o celkom jednoduchý recept, ktorý už mám 30 rokov od svojej svokry. Robievam ho príležitostne, na sviatky a keď Zobraziť celý popisChcem sa s Vami podeliť o celkom jednoduchý recept, ktorý už mám 30 rokov od svojej svokry. Robievam ho príležitostne, na sviatky a keď nám príde návšteva. Je vhodný ku vínu.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

1 ks
125 g
100 g
1 ks (na potretie)




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1/2 cm. Vykrojíme pagáčiky /ja som mala vykrajovátko o priemere 4 cm/.

    Nivové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Natrieme vajíčkom a dáme upiecť do predhriatej rúry na 175°C asi 20 min.Mne sa trochu viac "otvorili" ako je potrebné, ale to záleží od lístkového cesta.

    Nivové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pagáčiky necháme vychladnúť. Vychladnuté rozkrojíme nožom.

    Nivové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmäknuté maslo vymiešame s rozdrobeným syrom a vyšľaháme.

    Nivové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozkrojené pagáčiky naplníme plnkou /asi 1/2 čajovej lyžičky/. Mne ich vyšlo asi 50.

    Nivové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Sú nenáročné na prípravu a chutné.

    Nivové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

brambora
to fakt sa z taketo tenkeho kruzku z listkoveho cesta tak nafuknu??? ukladam... :D
salinka
Tie pagáčiky sa ti poriadne nadurdili:-) Zaujal ma pohár, presne také isté mám 27 rokov:-)
siskam
Ďakujem Vám všetkým za komentáre. Fakt potešili. Monnikka, fakt sú dobré, elysa ozaj rýchlovka, bramborka, fakt sa nafúknu, záleží samozrejme od lístkového cesta, salinka, tento pohár mám žiaľ už len jeden, ale máš pravdu, mám ho už zo tridsať rokov.Ešte raz Vám ďakujem za milučké komentáre. Práve mi odišla návšteva a fakt chutili.
tiginko
nivu s maslom a cesnakom používam bežne ako pomazánku, toto je výborný nápad ako ju povýšiť na efektné pohostenie. Vďaka za inšpiráciu
valeri
Tak tieto nemajú chybu, už som si ich uložila




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia