Nivové pagáčiky (fotorecept)
Autor receptu: siskam
Chcem sa s Vami podeliť o celkom jednoduchý recept, ktorý už mám 30 rokov od svojej
svokry. Robievam ho príležitostne, na sviatky a keď nám príde návšteva. Je vhodný ku
vínu.
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 175 °C |
Postup
- Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1/2 cm.
Vykrojíme pagáčiky /ja som mala vykrajovátko o priemere 4 cm/.
- Natrieme vajíčkom a dáme upiecť do predhriatej rúry na 175°C asi 20 min.Mne sa trochu viac "otvorili" ako je potrebné, ale to záleží od lístkového cesta.
- Pagáčiky necháme vychladnúť. Vychladnuté rozkrojíme nožom.
- Zmäknuté maslo vymiešame s rozdrobeným syrom a vyšľaháme.
- Rozkrojené pagáčiky naplníme plnkou /asi 1/2 čajovej lyžičky/. Mne ich vyšlo asi 50.
- Sú nenáročné na prípravu a chutné.