Nivové pagáčiky (fotorecept)

Autor receptu: siskam

Chcem sa s Vami podeliť o celkom jednoduchý recept, ktorý už mám 30 rokov od svojej svokry. Robievam ho príležitostne, na sviatky a keď nám príde návšteva. Je vhodný ku vínu.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1/2 cm. Vykrojíme pagáčiky /ja som mala vykrajovátko o priemere 4 cm/.
  2. Natrieme vajíčkom a dáme upiecť do predhriatej rúry na 175°C asi 20 min.Mne sa trochu viac "otvorili" ako je potrebné, ale to záleží od lístkového cesta.
  3. Pagáčiky necháme vychladnúť. Vychladnuté rozkrojíme nožom.
  4. Zmäknuté maslo vymiešame s rozdrobeným syrom a vyšľaháme.
  5. Rozkrojené pagáčiky naplníme plnkou /asi 1/2 čajovej lyžičky/. Mne ich vyšlo asi 50.
  6. Sú nenáročné na prípravu a chutné.