Foto: anonym
Obrázkom sa nenechajte odlákať. Je vážne dobrá. :)
na 180 °C
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a pudingového prášku si uvaríme hustý puding a za občasného miešania ho necháme vychladnúť.
- 2
Jablká vyčistíme, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky.
- 3
Lístkové cesto si rozvaľkáme na obdĺžnik ( veľkosť plechu). Rozvinieme ho na plech, na ktorom je papier na pečenie. Tupou časťou noža jemne naznačíme po celej dĺžke cesta tretiny. Obe krajné časti nakrájame po celej dĺžke asi na 1,5 cm pásiky (pásiky krájame došikma) a do stredu budeme dávať plnku. V spodnej časti cesta si necháme priestor na uzatvorenie cesta.
- 4
Do stredu cesta natrieme vychladnutý puding. Na puding poukladáme jablká, ktoré posypeme mletou škoricou a vanilkovým cukrom. Na jablká môžme naukladať posekané orechy alebo hrozienka. Konce lístkového cesta zahneme a narezané konce cez seba prekladáme. Štrúdľu potrieme vajcom. Vrch štrúdle môžme ozdobiť orechami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 40 minút.
- 5
Nakoniec môžme štrúdľu posypať práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu