Nepravá jaternicová kaša
Autor receptu: kabi
Tento recept mám od mojej svokry. Je to tip na veľmi rýchly obed. Robievam ho napríklad
aj vtedy ak sa mi zvýši ryža z predošlého dňa.
2 porcie |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu si nadrobno nakrájame a speníme na oleji alebo masti. Olej je síce zdravší, ale bravčová masť dá jedlu lepšiu autentickejšiu chuť :). Keď je cibuľa dozlata opražená pridáme paštétu. Ja používam hrubozrnnú paštétu Pikok z Lidla. Spolu chvíľu podusíme. Cca 2-3 minúty.
- Pridáme uvarenú ryžu a ešte chvíľu dusíme. Keď si ryžu varím kvôli tomuto jedlu, nenechávam ju uvariť úplne domäkka. Dodusí sa spolu s paštétou a nasiakne jej chuťou. Dochutíme podľa chuti soľou a korením, príp. majoránkou, kto má ako rád.
- Ako prílohu môžeme podávať varené alebo pečené zemiaky, ale výborná je aj s pečivom. A veľmi sa k tomu hodí cvikla :)