Nepravá jaternicová kaša

Autor receptu: kabi

Tento recept mám od mojej svokry. Je to tip na veľmi rýchly obed. Robievam ho napríklad aj vtedy ak sa mi zvýši ryža z predošlého dňa.

2
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu si nadrobno nakrájame a speníme na oleji alebo masti. Olej je síce zdravší, ale bravčová masť dá jedlu lepšiu autentickejšiu chuť :). Keď je cibuľa dozlata opražená pridáme paštétu. Ja používam hrubozrnnú paštétu Pikok z Lidla. Spolu chvíľu podusíme. Cca 2-3 minúty.
  2. Pridáme uvarenú ryžu a ešte chvíľu dusíme. Keď si ryžu varím kvôli tomuto jedlu, nenechávam ju uvariť úplne domäkka. Dodusí sa spolu s paštétou a nasiakne jej chuťou. Dochutíme podľa chuti soľou a korením, príp. majoránkou, kto má ako rád.
  3. Ako prílohu môžeme podávať varené alebo pečené zemiaky, ale výborná je aj s pečivom. A veľmi sa k tomu hodí cvikla :)