Nepečený ovocný zákusok
Nepečený ovocný zákusok

Nepečený ovocný dezert s mascarpone fotorecept

elenas - fotkaelenas, 10. septembra 2021
Nepečený ovocný dezert s mascarpone (fotorecept)
Foto: elenas

Jednoduchý a rýchly dezert, ktorý poteší svojou lahodnou chuťou. Ovocie som použila mrazené, malá som veľké balenie lesnej zmesi v mrazničke a mascarpone Zobraziť celý popisJednoduchý a rýchly dezert, ktorý poteší svojou lahodnou chuťou. Ovocie som použila mrazené, malá som veľké balenie lesnej zmesi v mrazničke a mascarpone v chladničke a tak vznikol tento dezert. Inak ovocie môžete použiť aj čerstvé.

12-16
porcií
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 ml (33 %)
4-5 PL (podľa chuti)
1 bal. (alebo 1 KL vanilkového extraktu)
400 g
Ovocná plnka:
750 g mrazené
3-4 PL
1-2 ČL (alebo zemiakový)
Na vrch:
 (alebo čokoláda)




Postup

  1. 1

    Množstvo surovín je na formu s rozmermi asi 34x24 cm ale môžete to prispôsobiť podľa seba. Najprv pripravíme ovocnú plnku. Ovocie vysypeme do menšieho hrnca, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme cukor, necháme zovrieť a povaríme niekoľko minút až sa cukor rozpustí a ovocie pustí šťavu. Škrob rozmiešame s trochou vody a pridáme k ovocnej zmesi, za stáleho miešania povaríme ešte 2 minútky, aby plnka trochu zhustla. Potom zmes necháme vychladnúť (pre rýchlejšie vychladnutie hrniec postavím do nádoby so studenou vodou). Občas zmes premiešame. Ak by vám vadili zrniečka v ovocí, môžete zmes prepasírovať cez sito, ja to nerobím:)

    Nepečený ovocný dezert s mascarpone (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým chladne ovocná plnka, pripravíme krém. Studené mascarpone, smotanu na šľahanie, cukor a vanilkový cukor (alebo vanilkový extrakt) spolu vyšľaháme do zhustnutia (začíname šľahať pri malých otáčkach, potom postupne zvýšime).

    Nepečený ovocný dezert s mascarpone (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Piškóty poukladáme na dno formy, zalejeme polovicou ovocnej zmesi, na vrch rozotrieme polovicu krému z mascarpone.

    Nepečený ovocný dezert s mascarpone (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Postup opäť zopakujeme - urobíme druhú vrstvu: poukladáme piškóty, potom ovocná zmes a na vrch mascarpone. Vrch koláča som posypala piškótovými omrvinkami, čo ešte zostali z medovej torty a pokvapkala Pikaom. Môžete však použiť piškótové omrvinky (piškóty nastrúhajte na jemnom strúhadle) s kakaom alebo aj bez, môžete posypať strúhanou čokoládou alebo ozdobiť rozpustenou čokoládou a prípadne aj čerstvým ovocím.

    Nepečený ovocný dezert s mascarpone (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dezert dáme stuhnúť do chladničky na niekoľko hodín a môžeme podávať. Dobrú chuť.

    Nepečený ovocný dezert s mascarpone (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Mně by moc chutnalo, nepečené dezerty všeho druhu miluju. Než se rozleží i potom je těžké je uchovávat v bezpečí ledničky. Jedině s ostrahou... Děkuji za milou inspiraci i pěkně nafocený postup, narobila jsi mi chutě!
elenas
@haji (10.9.2021 20:42)

Ďakujem za milý komentár, veľmi presne si to opísala, v chladničke sa veru dlho nezdrží. Pekný víkend prajem!
elenas
Ďakujem všetkým pekne za milé komentáre:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia