Nepečený metrový koláč

Nepečený metrový koláč s jahodovým a vanilkovým pudingom (videorecept)

Autor receptu: tartletka

Perfektný zákusok, ktorý bez problémov zastúpi na každej oslave aj tortu. Vyhraďte si trochu času, nachystajte pudingové krémy a pospájajte chrumkavé sušienky. Chladnička sa už postará o ostatné.

30
porcií
60 (+ chladenie) minút
príprava

Postup

  1. V 350 ml mlieka rozmiešame vanilkový pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Odstavíme z ohňa a primiešame rum. Vanilkový puding prelejeme do studenej misy, prekryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
  2. V 350 ml mlieka rozmiešame jahodový pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Jahodový puding prelejeme do studenej misy, prekryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
  3. Do misy dáme 250 g zmäknutého masla nakrájaného na kocky a rozšľaháme, pridáme 75 g cukru a vyšľaháme do peny. Do hmoty zapracujeme rum, vanilkovú pastu a po častiach zašľahávame vanilkový puding.
  4. Na jahodový krém dáme do druhej misy ďalších 250 g masla, rozšľaháme, pridáme 75 g cukru a vyšľaháme do peny. Po častiach potom zašľahávame vychladnutý jahodový puding. Keď je krém hladký, zľahka primiešame na drobné kúsky nakrájané lyofilizované jahody.
  5. Na dostatočne dlhý pás alobalu plnkami lepíme vedľa seba sušienky. Začneme vanilkovou sušienkou, potrieme ju lyžičkou jahodového krému a priklopíme kakaovou sušienkou natretou vanilkovou plnkou. Postup opakujeme, kým neminieme všetky sušienky. Získame dva dlhé rady zákuska.
  6. Zvyšným krémom potrieme povrch aj boky oboch zákuskov, uhladíme a odložíme na niekoľko hodín do chladničky. Sušienky zmäknú a krémy stuhnú.
  7. Do teplovzdornej misky nalámeme ružovú ruby čokoládu a roztopíme spolu s kokosovým olejom nad vodným kúpeľom. Necháme trochu vychladnúť. Čokoládou pofŕkame vychladený zákusok, navrch môžeme poukladať ešte kúsky lyofilizovaných jahôd. Necháme stuhnúť.
  8. Hotový zákusok nakrájame šikmým rezom pod uhlom asi 45 stupňov na kúsky hrubé asi 1,5 cm.