Nepečený cheesecake

Nepečený cheesecake s arašidovým maslom v pohári

Autor receptu: redakcia

8 pohárov
porcií
40 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Sušienky pomelieme a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes rovnomerne rozdelíme na dno pohárikov (8 x 100 ml).
  2. Ganache: 100 g polámanej čokolády zalejeme horúcou smotanou, miešame, kým sa čokoláda rozpustí. Nalejeme do pohárov na sušienkovú vrstvu.
  3. Arašidový krém: Mascarpone, arašidové maslo a práškový cukor vymiešame dohladka. Pridáme dotuha vyšľahanú smotanu. Cukrárenským vrecúškom alebo lyžicou rozdelíme arašidový krém do pohárov.
  4. Poháriky dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky. Pred podávaním ozdobíme ganache a nasekanými arašidmi.