Nepečené tvarohové občerstvenie fotorecept
Foto: olinecka
Urobte radosť svojim blízkym týmto občerstvením. Nenáročná príprava, výborná chuť.
porcií
príprava
Suroviny
400 g (alebo horká ) |
|
70 ml (na rozpustenie čokolády) |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
2 PL (podľa chuti) |
|
1 bal. (alebo vanilková pasta) |
|
podľa potreby (alebo iné ovocie) |
|
1/2 bal. (podľa potreby) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Čokoládu polámeme na menšie kúsky, dáme na vodný kúpeľ, pridáme olej - len toľko, aby čokoláda nebola riedka podľa % čokolády. Silikónové formičky na mafiny rozložíme, otvory potrieme rozpustenou čokoládou, viď foto. Dáme do chladničky (mrazničky) stuhnúť. Potom otvory potrieme čokoládovou polevou 2x.
-
3
Pripravíme plnku: Tvaroh, mascarpone, práškový a vanilínový cukor alebo vanilkovú pastu vyšľaháme. Jahody pokrájame na malé kúsky pridáme do tvarohovej zmesi. Pridáme rozpustenú želatínu, ktorú som pripravila podľa návodu na obale a vmiešame do plnky. Necháme trocha v chladničke stuhnúť. Naplníme pripravené formičky a vložíme do chladničky stuhnúť.
-
4
Po stuhnutí nanesieme zvyšok rozpustenej čokolády na vrch. Opäť necháme stuhnúť v chladničke, pred podávaním opatrne vyberieme z formičiek. Môžete odložiť do mrazničky v dóze. Pochúťka na posedenie v záhrade, na balkóne alebo len tak. Dobrú chuť.
Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči.
Ďakujem za príjemný komentár, ktorý potešil. Som rada že sa recept páči prajem pekný zvyšok dňa.
Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči prajem pekný zvyšok dňa.
cukroviny. Obdivujem ´ta........
Ďakujem.