Čokoládové košíčky

Nepečené tvarohové občerstvenie (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Urobte radosť svojim blízkym týmto občerstvením. Nenáročná príprava, výborná chuť.

12
porcií
40-50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Čokoládu polámeme na menšie kúsky, dáme na vodný kúpeľ, pridáme olej - len toľko, aby čokoláda nebola riedka podľa % čokolády. Silikónové formičky na mafiny rozložíme, otvory potrieme rozpustenou čokoládou, viď foto. Dáme do chladničky (mrazničky) stuhnúť. Potom otvory potrieme čokoládovou polevou 2x.
  3. Pripravíme plnku: Tvaroh, mascarpone, práškový a vanilínový cukor alebo vanilkovú pastu vyšľaháme. Jahody pokrájame na malé kúsky pridáme do tvarohovej zmesi. Pridáme rozpustenú želatínu, ktorú som pripravila podľa návodu na obale a vmiešame do plnky. Necháme trocha v chladničke stuhnúť. Naplníme pripravené formičky a vložíme do chladničky stuhnúť.
  4. Po stuhnutí nanesieme zvyšok rozpustenej čokolády na vrch. Opäť necháme stuhnúť v chladničke, pred podávaním opatrne vyberieme z formičiek. Môžete odložiť do mrazničky v dóze. Pochúťka na posedenie v záhrade, na balkóne alebo len tak. Dobrú chuť.