Nepečené rezy fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 6. apríla 2015
Nepečené rezy (fotorecept)
Foto: mesiar50

Nič zložité.

60 minút
príprava

Suroviny

Suroviny na vanilkový puding:
3 ks
1200 ml
3 - 4 PL
6 ks
250 g
Suroviny na šľahačku:
2 ks
 podľa návodu k šľahačke
Suroviny na parížsky krém:
600 g
300 g
Suroviny na želatínu :
300 ml
6 ks
Ďalšie suroviny:
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Použil som tento tortový korpus.

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Želatínu si namočíme iba v tolkom množstve mlieka aby bola prikrytá.Ja som si odobral mlieko z vymeraných 1200 ml.Po desiatich minútach bude už želatína vláčna a musíme ju zohriať aby sa nám rozpustila.

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z mlieka čo nám ostalo si uvaríme puding.Do horúceho pudingu potom namiešame rozpustenú želatínu v mlieku.Povaríme už,len pár minút.Ďalším krokom bude primiešanie masla do teplého pudingu.Maslo by malo mať izbovú teplotu.

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tortu som,,skladal" takto: Tortový korpus som trochu pooblieval šťavou z čerešňového kompótu.Potom som naň poukladal čerešne.Ja som ich mal z Lidl bez kostok.Na čerešne nalejeme vlažný pudingový krém.Ja som korpus nechal vo svojom povodnom obale,aby sa mi puding nerozlieval všelikade. Dielo dáme do chladničky.

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď nám puding stuhne upravíme trochu kraj.Ako vidíte ja som tú umelú hmotu zrezal,no vy si to spravte prosím po svojom. Pudingu som mal habadej.Teraz rozmýšlam,že by boli stačili aj dva pudingy.No lepšie je mať doma nejaké tie čajové keksy a ďalší zákusok je na svete.A keď nie ,tak prebytok jednoducho spapáme ako som to robil ja.

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Celú tortu natrieme šlahačkou ktorú sme si pripravili podla návodu výrobcu.Tortu dáme znovu do chladničky.

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tortu som zdobil želatínou ktorú som predom pokrájal na menšie kocky. Želatínu som pripravil takto: Do 300 ml studenej kompótovej šťavy som nalámal 6 ks plátkovej želatíny.Necháme ju aby sa zvláčnila.Makkú želatínu zohrejeme aspoň na 80 C.Ak by sa vám stalo,že sa vám začne variť ako mne ,tak ju ihneď stiahnite zo sporáku.

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Horúcu želatínu nalejeme trebárs do taniera a necháme ju stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí som ju načal nožom a vyklopil na pracovnú dosku.Dá sa aj tak,že na spodok taniera púšťame horúcu vodu,ale tam je ryziko vypadnutia hmoty respektíve pri dlhodobom zohrievaní sa nám velmi popustí.

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A teraz vám v rýchlosti napíšem ako som robil parížsky čokoládový krém. V 600 ml smotane si za stáleho miešania necháme rozpustiť 300 g horkej čokolády.Hmotu privedieme do varu.Keď nám dielo začne bublať tak ho zo sporáka odstavíme.Na obrázku vidíte zmes ktorá mi stála v chladničke celú noc.Je až taká tuhá,že sa nedá miešať varechou.Zvláčnie až pri vyšlahaní.Keby sme mali čoko hmotu riedku aj na druhý deň tak je to náznak velkého fiaska.Od vtedy mliečne čokolády na takýto tortový krém ani nepoužívam.Preto je dobré použiť čím kvalitnejšiu horkú čokoládu z vyšším obsahom kakaa.Predošlý večer som si uvaril aj vanílkový krém a zalial som s ním tortový korpus a ešte som uvaril aj želatínu.

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A dnes som vymiešal už iba krém,spravil šlahačku a poskladal som torty.

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Tortu s parížským krémom som robil takto: Na piškótový plát natrieme krém a zdobíme podla vlastnej fantázie.Jednoduchšie som ešte v živote nerobil.

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Želám vám všetkým prekrásne a veselé sviatky.

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

1000thwindow
Vau, paráda, to sa často nevidí, takýto vynaliezavý chlap :)
Ja som osobne za tie "home made", kompóty domáce, šľahačku zo smotany a aj domáci korpus, ale to nič nemení na tom, že tvoj recept má u mňa 5* za nápad aj za dizajn, keď sa mi nebude chcieť babrať s vypekaním, tak určite siahnem po tvojom dielku, KK a držím palce ;)
mesiar50
@1000thwindow
No ved zato.Domáci korpus si spravím hocikedy,ale ten korpus z obchodu som zhánal pol roka až včera som naďabil naň v jednom obchode.Máme pokazenú rúru na pečenie tak som ho naozaj s radosťou privítal.Recept som nechcel zverejniť a preto sú aj tie fotky všelijaké,ale @martamm ma prehovorila aby som tento akože tip sem vložil.Chlapcom v dome sa velmi páčili tie s tým pudingom a šlahačkou.S obyčajnou vyšlahanou šlahačkou mám zlé skúsenosti a preto tá chémia.Srdečne ti ďakujem.
motyka
Pre mňa super recepty. A myslím, že aj pre všetky pracujúce žienky, ktoré potrebujú narýchlo niečo do práce, alebo i na menšie rodinné oslavy. Postup super. Keby som mohla, tak ti dám aj 10 bodov. Si skutočný šikulec. Ja ukladám KK5*.
motyka
A ešte dodávam. Odteraz si budem pre vlastnú potrebu vyrábať žele cukríky. Super.....
denyany
Vynašiel si sa, určite všetkým chutilo. Ja ale nekupujem hotové korpusy, lebo keď som niekde na návšteve ochutnala takýto koláčik, korpus vôbec nebol chutný. Možno si mal šťastie a natrafil si na inú kvalitu. Ale náplne máš skvelé, podobne robievam. No a ozdoby z vlastnej želatíny mi nenapadlo urobiť. Prečo? Veď je to také jednoduché a také efektné!
mesiar50
@denyany
Korpus sa mi zdal byť dosť suchý a preto som ho pofrkal ovocnou šťavou.No netreba to prehánať,lebo sa potom moc premočí.Ja som to prehnal a korpus bol dosť mokrý,možno preto tak chutil chlapcom.Teraz tu mám sirup z čučoriedok,tak nabudúce bude želatína tmavomodrá.Srdečná vďaka.
martamm
@mesiar50 , podla mna vyborny napad pre zaneprazdnene gazdinky, hoci si pouzil polotovar, myslim, ze raz zacas sa nic nestane, ked aj ten clovek skonzumuje. Pekna praca, odo mna 1* :)
mesiar50
@martamm
Vieš @martamm keby som bol použil nejaké bebe keksy,alebo iné pečivo ,tak sú aj tie obohatené náhradami.V núdzi som si radšej vybral tento korpus.
Máš pravdu,nikomu sa nič nestane keď si raz za čas takýto nepečený koláč dopraje.Vážim si tvoju pochvalu a ďakujem ti velmi pekne.
izabella929
@mesiar50 , krásne si to vymyslel...farebné a ešte aj veľmi chutné..mám rada nepečené zákusky, ja ich volám oddychové,,,málo pracné a výsledok úplne dokonalý..
marika21
Veľmi dôvtipne, šikovne napečené. Ľahko sa to papká. KK5*
steffik
super !! Ja pečiem , ale tento recept za si zakladám na prípadnú "prepadovku" . Máš to za 5 !!
drajan
klobúk dole! len špekulujem, či do toho pudingu bolo nutné dávať želatínu. Zvyknú sa robiť plnky len puding a maslo a držia ... Šikovný muž!
obor123
Laci,čo dielo od Teba, to fajnové jedlo. Vidieť, že varíš a pecieš s obrovskou láskou. Vitaj naspäť, chýbal si.
1x martau
mesiar50
@drajan



Vieš istota je istota.Použil som 3 pudingy o váhe 1ks/77g neviem,neviem či by mi tie 3 ks pudingov udržalo jedno maslo.Tieto jahodové som robil len puding nastavený želatínou.A želatíny sa nemusíte báť.Aplikuje sa pri miešaní makkých varených masových výrobkov.
Volá sa to kožová emulzia.Okrem suchých tepelne neopracovaných výrobkov a tuším ešte spišských párkov sa pridáva všade a to 20kg ku 100kg masa.
Ďakujem ti velmi pekne.
mesiar50
@steffik
Je mi to nad slnko jasné,že jedlá vyrobené doma nemajú páru,ale človek nikdy nevie...Pobavila si ma tou,,prepadovkou".Srdečná vďaka.
janger
@Lacko , takyto korpus je vzdy dobre mat poruke...Aj ja som neraz uz tak 'piekla' ;-). Chlapci si zase pochutili na tvojej maskrtke. Pozdravujem :-).
mesiar50
@janger
Bol to skor taký tip pre vačšie deti,keď chcú niekoho prekvapiť.Zídu sa nám sem-tam aj polotovary..Chlapcom sa páčil skor ten pudingový.Ďakujem ti milá Janka a tiež pozdravujem.
mesiar50
@drajan
Naozaj mi nemáš čo ďakovať.Pracujem v potravinárstve od 80 roku.Medzi inými som robil 10 rokov technika-miešača makkých masových výrobkov a do mojej pracovnej náplne pripadalo aj konzervácia masa solením a údením.Budeš chceť niečo objasniť tak mi smelo napíš.Pozdravujem ťa z nizozemska.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia