Nepečené rezy (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Nič zložité.

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Použil som tento tortový korpus.
  2. Želatínu si namočíme iba v tolkom množstve mlieka aby bola prikrytá.Ja som si odobral mlieko z vymeraných 1200 ml.Po desiatich minútach bude už želatína vláčna a musíme ju zohriať aby sa nám rozpustila.
  3. Z mlieka čo nám ostalo si uvaríme puding.Do horúceho pudingu potom namiešame rozpustenú želatínu v mlieku.Povaríme už,len pár minút.Ďalším krokom bude primiešanie masla do teplého pudingu.Maslo by malo mať izbovú teplotu.
  4. Tortu som,,skladal" takto: Tortový korpus som trochu pooblieval šťavou z čerešňového kompótu.Potom som naň poukladal čerešne.Ja som ich mal z Lidl bez kostok.Na čerešne nalejeme vlažný pudingový krém.Ja som korpus nechal vo svojom povodnom obale,aby sa mi puding nerozlieval všelikade. Dielo dáme do chladničky.
  5. Keď nám puding stuhne upravíme trochu kraj.Ako vidíte ja som tú umelú hmotu zrezal,no vy si to spravte prosím po svojom. Pudingu som mal habadej.Teraz rozmýšlam,že by boli stačili aj dva pudingy.No lepšie je mať doma nejaké tie čajové keksy a ďalší zákusok je na svete.A keď nie ,tak prebytok jednoducho spapáme ako som to robil ja.
  6. Celú tortu natrieme šlahačkou ktorú sme si pripravili podla návodu výrobcu.Tortu dáme znovu do chladničky.
  7. Tortu som zdobil želatínou ktorú som predom pokrájal na menšie kocky. Želatínu som pripravil takto: Do 300 ml studenej kompótovej šťavy som nalámal 6 ks plátkovej želatíny.Necháme ju aby sa zvláčnila.Makkú želatínu zohrejeme aspoň na 80 C.Ak by sa vám stalo,že sa vám začne variť ako mne ,tak ju ihneď stiahnite zo sporáku.
  8. Horúcu želatínu nalejeme trebárs do taniera a necháme ju stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí som ju načal nožom a vyklopil na pracovnú dosku.Dá sa aj tak,že na spodok taniera púšťame horúcu vodu,ale tam je ryziko vypadnutia hmoty respektíve pri dlhodobom zohrievaní sa nám velmi popustí.
  9. A teraz vám v rýchlosti napíšem ako som robil parížsky čokoládový krém. V 600 ml smotane si za stáleho miešania necháme rozpustiť 300 g horkej čokolády.Hmotu privedieme do varu.Keď nám dielo začne bublať tak ho zo sporáka odstavíme.Na obrázku vidíte zmes ktorá mi stála v chladničke celú noc.Je až taká tuhá,že sa nedá miešať varechou.Zvláčnie až pri vyšlahaní.Keby sme mali čoko hmotu riedku aj na druhý deň tak je to náznak velkého fiaska.Od vtedy mliečne čokolády na takýto tortový krém ani nepoužívam.Preto je dobré použiť čím kvalitnejšiu horkú čokoládu z vyšším obsahom kakaa.Predošlý večer som si uvaril aj vanílkový krém a zalial som s ním tortový korpus a ešte som uvaril aj želatínu.
  10. A dnes som vymiešal už iba krém,spravil šlahačku a poskladal som torty.
  11. Tortu s parížským krémom som robil takto: Na piškótový plát natrieme krém a zdobíme podla vlastnej fantázie.Jednoduchšie som ešte v živote nerobil.
  12. Želám vám všetkým prekrásne a veselé sviatky.