Nepečené čokoládové kocky

sandriw - fotkasandriw, 5. novembra 2014
Nepečené čokoládové kocky
Foto: sandriw

Veľmi chutná a jednoduchá nepečená sladkosť pre tých, ktorí nemajú po ruke rúru na pečenie, ako momentálne ja :) Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit

8-10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

100 g
70 g
100 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Malú obdĺžnikovú alebo štvorcovú formu si vystelieme fóliou. Na slabom ohni si roztopíme čokoládu zmiešanú s kondenzovaným mliekom. Ohrievame, kým nám to nezhustne.

  2. 2

    Prisypeme rozdrvené kekse a 70g mandlí. Poriadne premiešame a zmes prelejeme do vystlanej formy. Vrch posypeme zvyškom mandlí. Necháme stuhnúť v chladničke najmenej 3 – 4 hodiny.

    Nepečené čokoládové kocky - obrázok 2

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
@evanaaa : Áno dalo ;) A dá sa to varírovať akokoľvek podľa chuti danej osoby. Miesto keksov tam možno dať napríklad aj tie drvenejšie ovsené vločky a orechy akékoľvek. Ani sušené ovocie či želé by nebol zlý nápad :D
Chcela som použiť 100g salka ako je uvedené v recepte, ale zrejme je tam chyba. Musela som dať polovicu konzervy, inak by zmes bola strašne moc tuhá a nedala by sa ani zamiešať a už vôbec nie nakrájať. S polkou salka je konzistencia výborná, tak akurát aby sa dala ukrojiť a výška presne ako na obrázku. Chuťovo ideálna pre každého čokoholika, trochu pripomína srnčí chrbát.
@morenajea : Hm... Zaujímavé... Recept je OK, ale možno nie je kondenzované mlieko ako kondenzované mlieko. Ja som totiž nepoužila plechovkové salko, ale 10% kondenzované mlieko v krabičke, ktoré som našla v obchode v sekcii mliek do kávy. Keďže som v Nemecku, to bolo to, čo sa mi v obchode podarilo nájsť. Neviem, aký môže byť rozdiel v porovnaní so salkom. Ja som ho asi použila len raz a aj to už to skaramelizované. Možno v prípade salka naozaj treba použiť pomer cca 1:1 ku čokoláde. Alebo variť len kým sa čokoláda nerozpustí. Iní budú možno múdrejší...

Pridaj komentár k receptu: