Nepečený jahodový dezert
Nepečený jahodový dezert

Nepečená jahodovo-tvarohová dobrota fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 10. júna 2020
Nepečená jahodovo-tvarohová dobrota (fotorecept)
Foto: olinecka

Naozaj vhodné pohostenie na tieto letné dni.

15
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

200 g
500 ml (33 %)
1 bal.
250 g
3-4 PL
 čerstvé (alebo iné ovocie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Nepečená jahodovo-tvarohová dobrota (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Jahody umyjeme, necháme odkvapkať. Polovicu jahôd pokrájame na menšie kúsky, druhú polovicu roztlačíme vidličkou. Smotanu, cukor, Smetafix vyšľaháme do peny, pridáme tvaroh. Do zmesi primiešame nakrájané aj roztlačené jahody. Na menší plech poukladáme sušienky plochou stranou nahor.

    Nepečená jahodovo-tvarohová dobrota (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Na sušienky nanesieme jahodovú zmes a rovnomerne rozotrieme. Následne navrch poukladáme sušienky plochou stranou nadol.

    Nepečená jahodovo-tvarohová dobrota (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Zakryjeme fóliou na potraviny. Dáme do chladničky stuhnúť alebo do mrazničky zamraziť aspoň na 2 hodiny. Dobrú chuť.

    Nepečená jahodovo-tvarohová dobrota (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Niečo z mojej úrody jahôd.

    Nepečená jahodovo-tvarohová dobrota (fotorecept)  - obrázok 5

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre