Jahodová torta
Nepečená jahodová torta s tvarohovým krémom
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
25 (+ chladenie) minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Tortovú formu s priemerom 24 cm vystelieme najprv po bokoch a potom aj po celom dne cukrárskymi piškótami. Tie, ktoré použijeme na boky z jednej strany zrežeme, aby dobre stáli. Na dno formy môžeme použiť aj odrezky. Piškóty na dne pokvapkáme bazovým sirupom.
- Plátkovú želatínu pripravíme podľa návodu na obale, pomaly zahrievame, kým sa nerozpustí.
- Smotanu na šľahanie dotuha vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Hladký tvaroh zmiešame s práškovým cukrom
a postupne jemne zapracúvame do vyšľahanej smotany.
- Mierne vychladnutú želatínu roztopenú premiešame, aby bola úplne hladká, pridáme k nej 3 – 4 PL tvarohového krému, premiešame a túto zmes dôkladne primiešame k ostatnému krému.
- Jahody umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky. Do formy striedavo vrstvíme na piškóty tvarohový krém a plátky jahôd. Prikryjeme potravinovou fóliou a odložíme na 5 hodín do chladničky.
- Tortovú obruč z formy odopneme, piškóty previažeme mašľou a tortu ozdobíme jahodami.
|