Nepečená jablkovo- ovocná torta (fotorecept)

Autor receptu: ekuricova

Tortička pre začiatočníčky ako som ja. Robila som dve torty, čakala som väčší počet ľudí na návštevu, tak som skombinovala tortu do guľatej formy s piškótami a do srdiečkovej formy s Marina keksíkmi. Určite ju mnohé poznáte, no možno s tými Marína keksami je to trošku iná chuť.

12
porcií
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jablká ošúpeme, nastrúhame na strúhadle.
  2. Vložíme do hrnca, pridáme kryštálový cukor podľa potreby, vanilkový cukor a asi 2 dcl vody. Dusíme jabĺčka do mäkka.
  3. V miske vymiešame mlieko s pudingom a nalejeme do hrnca k jabĺčkam. Varíme do zhustnutia.
  4. Guľatú formu som si vystlala piškótami...
  5. ...formu v tvare srdca Marína keksami.
  6. Nanesieme pudingovo-jablkovú vrstvu, piškóty (alebo Marína kekse), ovocie (ja som použila marhule), opäť puding a piškóty.
  7. Necháme vychladnúť puding a potom vložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.