Nepečená jablkovo- ovocná torta (fotorecept)
Autor receptu: ekuricova
Tortička pre začiatočníčky ako som ja. Robila som dve torty, čakala som väčší počet ľudí na návštevu, tak som skombinovala tortu do guľatej formy s piškótami a do srdiečkovej formy s Marina keksíkmi. Určite ju mnohé poznáte, no možno s tými Marína keksami je to trošku iná chuť.
12 porcií |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Jablká ošúpeme, nastrúhame na strúhadle.
- Vložíme do hrnca, pridáme kryštálový cukor podľa potreby, vanilkový cukor a asi 2 dcl vody. Dusíme jabĺčka do mäkka.
- V miske vymiešame mlieko s pudingom a nalejeme do hrnca k jabĺčkam. Varíme do zhustnutia.
- Guľatú formu som si vystlala piškótami...
- ...formu v tvare srdca Marína keksami.
- Nanesieme pudingovo-jablkovú vrstvu, piškóty (alebo Marína kekse), ovocie (ja som použila marhule), opäť puding a piškóty.
- Necháme vychladnúť puding a potom vložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.