Nekysnutá vianočná štóla s tvarohom fotorecept
:-)
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
180 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
250 g |
|
1 ks na potretie |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Múku zmiešame s cukrom, kypriacim práškom do pečiva a kokosom. Pridáme zmäknuté maslo, 2 vajíčka, jemný tvaroh, umyté a nakrájané kandizované ovocie, orechy a hrozienka, ktoré sme mali vopred namočené vo vode, alebo v rume. Vypracujeme cesto
-
2
a vytvarujeme štólu. Cesto roztlačíme na hrubší plát a preložíme na polovicu, tak aby nám spodný okraj pretŕčal.
-
3
Potom vytvarujeme na vrchu štóly malý žliabok
-
4
a preložíme na plech vystalný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 45 minút. Keď nám štóla chytí peknú kôrku, tak ju počas pečenia prikryjeme alobalom a dopekáme. Špajdľou vyskúšame či je štóla aj v strede dobre prepečená. Necháme vychladnúť a dobre pocukrujeme.
-
5
Dobrú chuť.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Uložím si ju,mám len kysnutú.
parádna...
nevadí, možno si ju upiekla len príliš rýchlo a tak sa štóla vysušila...na budúce sa to podarí na 1 *. ahoj