Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 6. októbra 2010 19:31Ďalšie jeho recepty

U nás je špecialista na bábovky tatino a tak vám posielam jeden vynikajúci recept na bábovku, ktorú nám robil dnes na večeru. Skoro som ju nestihla odfotiť čo nám tak chutila:-) Presvedčte sa sami :-)

Suroviny

15
minút
príprava
60
minút
na 160 °C

Postup prípravy receptu

1

Najskôr vymiešame žľtky s cukrom a maslom. Potom postupne pridávame tvaroh a múku spolu s práškom do pečiva. Vyšľaháme sneh z bielkov a pomaly vmiešame k ostatným ingredienciám. Vymiešame hladké cesto, ktoré pomaly lejeme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Pečieme 60 minút pri 160 stupňoch.
Tvarohová bábovka - obrázok 1

2

Dobrú chuť
Tvarohová bábovka - obrázok 2



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • michsamant, 7. októbra 2010 o 04:07
    ta je krasna, ukladam si


  • braxi, 7. októbra 2010 o 07:24
    mam pocit že ked je tam tvaroh nie je suchá...super v sobotu vyskušam


  • voz12, 7. októbra 2010 o 08:51
    ukladám si


  • evas13, 7. októbra 2010 o 10:57
    Aj pre mňa je ten tvaroh veľmi zaujímavý, ukladám


  • milina, 7. októbra 2010 o 13:26
    Bábovky s tvarohom sú jemnejšie, rada vyskúšam aj tento recept.


  • diabambulka, 7. októbra 2010 o 17:42
    priznám sa skúšali sme tento recept s tvarohom prvy krát a boli sme taký natešení že sme sa rozhodli sa s ním podeliť, dúfam že budete spokojný:-)


  • angiek, 7. októbra 2010 o 22:10
    dnes som upiekla tuto babovku, mozem naozaj odporucit, pekne vynikne chut tvarohu, manzel sa nevedel dojest :)) dakujeme, urcite ju budem pekavat castejsie


  • diabambulka, 7. októbra 2010 o 22:47
    Veeeeeľmi ste ma potešili:-) pozdravujem manžela ma asi mlsny jazýček ako aj moja rodinka :-))))


  • angiek, 8. októbra 2010 o 07:08
    dakujem :)) dlho som kukala po receptoch s babovkami, viac krat som skusala a nedarilo sa, toto ma presvedcilo, lebo tvarohove mame radi a vydarilo sa :)) takze som rada, ze som to vyskusala


  • evas13, 8. októbra 2010 o 18:48
    @diabambulka dobre, že si sa podelila s receptom na tvarohovú bábovku, lebo dnes som ju upiekla a je fantastická. Len som jej pridala namočené hrozienka v liehu. :)


  • remcula, 8. októbra 2010 o 23:56
    Bábovky z tvarohu nebývají suché, rozhodně jsou super.


  • danculka, 14. októbra 2010 o 20:37
    Máš šikovného ocina, vyzerá dobre.Tá bábovka ha,ha,ha.


  • cica2, 21. januára 2011 o 21:24
    suprová!!!...už je v mojej kk:)


  • gabinka1, 12. marca 2011 o 18:39
    Výborný recept ďakujem, dnes som ju piekla, bola to veľmi chutná večera.. :) tiež som pridala hrozienka..


  • diabambulka, 12. marca 2011 o 19:32
    teším sa gabinka1, tak dobrú chuť :-)))


  • dorisa, 12. marca 2011 o 19:35
    DAKUJEM AJ JA ZA RECEPT, UKLADAM SI HO.


  • jerica, 12. marca 2011 o 20:12
    ukladám do chlievika KK "vyskúšať"


  • evas13, 28. marca 2011 o 12:35
    Táto bábovečka už patrí medzi naše klasiky, vynikajúca.


  • diabambulka, 28. marca 2011 o 14:56
    teším sa aj u nás doma je jedna z najobľúbenejších :-) a všetko čo je tvarohové ...


  • jerica, 28. marca 2011 o 16:20
    fajné :-0 ) MKK!


  • mikat, 12. apríla 2011 o 18:47
    Dnes som skúšala... Bábovka nie je presladená, čo chválim... Ale - neviem, či to má tak byť, ale ako bábovka chladla, vnútri kruhu som videla, ako "klesá". Robili sa tam také vrásky. Cesto je po rozkrojení také.....mokré? Je to ok? Nezdá sa mi, žeby nebola dopečená, po hodine musí byť aj keby nechcela... Kde som urobila chybu? :( @diabambulka , poradíš?


  • diabambulka, 13. apríla 2011 o 09:50
    ahoj mikat, tak pri tomto recepte je veľmi dôležité aby pri nalievaní cesta sa nehýbalo s formou, ale pomaličky s miskou v ktorej je cesto, inak hrozí že sa bábovka zrazí - bude to asi tvarohom, ktorý nesmieme už moc miešať a tľapkať, aby to bolo nadýchané. Bábovka sa pečie dlho a nieje potreba zakaždým otvárať rúru, otvoríme ju až na konci pečenia, vyskúšame špajdľou, či je hotová ak sa cesto nelepí na špajdľu, je hotové a môžeme formu obaliť mokrou utierkou, aby rýchlo vychladla a až vychladnutú ju vyklopím. Skúste a dajte vedieť, aj mne sa stalo to čo vám, aneodradilo ma to, skúšala som a už je to super :-) pekný deň a držím palčeky :-)))


  • mikat, 13. apríla 2011 o 12:41
    Ďakujem za radu :) Ja som to cesto mala krásne, nadýchané, počas pečenia pekne narástlo. Trúbu neotváram, vždy sa držím receptu a času, ktorý je uvedený. Ale je pravda, že som bábovku vyklopila hneď po upečení :/ Až potom začala klesať. Ak to robí ten tvaroh, možno by stálo za to skúsiť hrudkový? Ja som použila jemný z Lidla, to 500g vedierko.


  • diabambulka, 13. apríla 2011 o 12:50
    niet za čo, rado sa stalo :-), vyskúšaj hrudkový a prosím opäť mi napíš aký bol výsledok a či je troška iná chuť:-))) u nás je táto bábovka veľmi obľúbená a rada ju vylepším :-))) pekný deň


  • mikat, 13. apríla 2011 o 13:03
    Jasné, ozvem sa :) Pekný deň aj Tebe :)


  • mariaklara, 15. mája 2011 o 11:13
    Páči sa mi, ukladám.


  • lucylee, 15. februára 2012 o 13:32
    @diabambulka tuto babovku si vybral manzel, ze ju chce ochutnat :-) Ja by som sa ta rada opytala, aky tvaroh pouzivas? Ten jemny nizkotucny z Lidla, Tesca alebo Kauflandu alebo hrudkovity? A este mam otazku. Vsetko to miesas slahacom alebo rucne? Viem, ze bielky sa vslahavaju pomaly rucne a co muka s tvarohom? Slahacom alebo rucne? Nechcem nic pokazit, tak sa radsej pytam. A na ktorej mriezke v rure to pecies? A pecies to zakryte alobalom alebo odokryte? Dakujem velmi pekne za rady.


  • lucylee, 15. februára 2012 o 13:33
    A to maslo je roztopene alebo iba zmaknute?


  • diabambulka, 15. februára 2012 o 18:14
    lucylee ahooj , tak všetko môžeš miešať ručným mixérom, akurát, keď budeš vmiešavať sneh z bielkov tak už ho miešaj, len vareškou, jemne pomalinky, aby bola nadýchaná. Masielko som si roztopila v mikrovlnke :-)
    Tvaroh používam jemný z Tesca, klasický Tesco-tvaroh :-) Pečieš to odokryte, pomalinky, pri nalievaní cesta do formy, veľmi opatrne a pomaličky, zbytočne netľapkať, netriasť a zbytočne neotvárať rúru, hlavne nie na začiatku. Držím palčeky, nech sa podarí a verím že nielen manželovi bude chutiť:-)


  • lucylee, 21. februára 2012 o 09:44
    @diabambulka podarila sa perfektne a uz je az zjedena. A co je hlavne, nebola tvrda na povrchu, ale krasne makkucka. Jupiii! Konecne babovka ako ma byt! Tieto rady a teplotu a dobu pecenia budem aplikovat pri kazdej babovke. Lebo vsetky, ktore som doteraz robila, boli na povrchu tvrde (chrumkave).


  • diabambulka, 21. februára 2012 o 19:47
    lucylee ahoj potešila si ma a veľmi, som rada že som ti mohla pomôcť aspoň s nájdením toho dobrého receptu, dúfam, že manželovi chutila keď si ju vybral :-))) Ak máte radi tvarohové, akurát dnes som piekla doma super krehký tvarohovo-rebarborový koláčik. Odfotím a keď bude chvíľka tak ho sem pridám :-))) pekný deň.


  • janealli, 22. februára 2012 o 21:18
    Piekla som ju dnes pre prázdninujúce vnúčatá, pridala som nasekanú horkú čokoládu, presne som dodržala celý postup pečenia i chladnutia a mala veľký úspech, je vynikajúca, perfektná. Ďakujem za skvelý recept i postup.


  • diabambulka, 23. februára 2012 o 10:19
    ahoj janealli, taú veľkú radosť ste mi urobili :-DDD rado sa stalo ...


  • naty1, 30. marca 2012 o 00:27
    Už som ju uložila a v sobotu ju idem urobit mojmu miláčikovi!


  • diabambulka, 30. marca 2012 o 09:03
    držím palčeky, u nás je to veľmi obľúbená bábovka :-)))


  • naty1, 2. apríla 2012 o 19:05
    Ahoj, palečky si držala na jedničku. Príprava jednoduchá. Držala som sa tvojich rád. A výsledok? Lásenka si pochutila, aj mne samozrejme chutila. Ďakujem za receptík a ešte si ho aj babka odo mňa pýtala :))


  • diabambulka, 2. apríla 2012 o 20:02
    fantááázia naty1, pozdravujem babku aj tvoju polovičku :-)))


  • brambora, 10. marca 2013 o 10:27
    no prave som ju upiekla. je velmi dobra... pocas pecenia mi krasne rastla, len poslednych 5 minut mi zacala klesat. neviem preco. a pritom som ruru neotvorila ani raz. :( ale na chuti to asi nic nezmenilo. :)


  • danadam, 22. júna 2013 o 14:37
    to je ale dobrotka, prave sme z nej s manzelom ochutnali..len som tam este pridala nastruhanu koru z polovice citrona a par kvapiek z citronu (ako davam do vsetkych tvarohovych plniek, kremov, cheescakes..), chut tvarohu vynikne ovela viac a krasne vonia? Dakujem za pekny recept


  • vladimirkaplan, 21. septembra 2013 o 15:18
    Prave som ju dopiekol, vyzera nadherne a krasne rozvoniava, zajtra ju beriem k svokrovcom na navstevu, takze az tam sa ukae ako chuti :-)


  • diabambulka, 25. septembra 2013 o 19:40
    @vladimirkaplan , verím že chutila u nás doma má veľký úspech a teší sa obľube :-) pozdravujem svokrovcov a tlieskam aký si šikovný :-D


  • eviana, 17. októbra 2013 o 21:54
    Krásna... takúto som ešte neskúšala a to tiež veľmi rada s bábovkami experimentujem... ďakujem za krásny recept :)


  • diabambulka, 17. októbra 2013 o 23:22
    @eviana , joj mám ich tu viacero a a veru táto patrí medzi TOP. ale môžem ti odporučiť aj študentskú bábovku, alebo makovú s višňami...


  • dida1422, 23. októbra 2013 o 07:09
    Ahoj,chcem sa spytat ci mozem na babovku pouzit aj hrudkovity tvaroh. Pokazilo by sa tym nieco? @diabambulka


  • diabambulka, 23. októbra 2013 o 13:22
    dida1422, tak to som neskúšala, vždy ju robíme len s jemným tvarohom :-)


  • danadam, 3. novembra 2013 o 09:57
    u nas sme si velmi oblubili tuto babovku, skoda len ze po upeceni parkrat akoby trosku spadla..vcera som ju cirou nahodou robila znova a cesto som naliala do formiciek na mufiny, ostali nadherne. Dakujem za chutny recept.


  • diabambulka, 3. novembra 2013 o 12:10
    Super tip to aj ja vyskúšam;-)


  • kickesko, 11. apríla 2014 o 14:17
    prave ju peciem,mam teplovzdusnu ruru dodrzat 160 st? dakujem



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 38/2014: Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.

TESCO v Žiline sa mení, oplatí sa prísť
- Inzercia -
Rozhovor s Andreou Lapunikovou, marketingovou riaditeľkou TESCO STORES SR, a.s.

Pardubický desaťboj
Do Pardubíc som nedávno za vínom cestoval hádam už po tridsiaty raz. Dajako vám to neladí. Do Pardubíc a za vínom? Áno, nepomýlil som sa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist