Nektarinky s pistáciami a ružová pena fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 12. augusta 2011

Suroviny

80 g
100 g
60 g
Ružová pena:
100 g
150 ml
100 ml
1 KL
Medovo - balzamikový sirup:
3/4 hrnčeka
2 - 3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nektarinky umyjeme a rozdelíme na polovice. Kôstku vyberieme. Prichystáme si maslo, práškový cukor a pistácie.

    Nektarinky s pistáciami a ružová pena (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pistácie nahrubo nasekáme.

    Nektarinky s pistáciami a ružová pena (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nasekané pistácie zmiešame s cukrom a maslom.

    Nektarinky s pistáciami a ružová pena (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nektarinky poukladáme na plech reznou stranou nahor a naplníme zmesou cukru, masla a pistácii. Pri 180 °C pečieme ca 15 minút.

    Nektarinky s pistáciami a ružová pena (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si suroviny na prípravu peny.

    Nektarinky s pistáciami a ružová pena (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Bielu čokoládu a 6 PL smotany dáme do nádoby

    Nektarinky s pistáciami a ružová pena (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a nad parou spojíme. Necháme vychladnúť.

    Nektarinky s pistáciami a ružová pena (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    K vychladnutej čokoláde pridáme kyslú smotanu a lyžičku ružovej vody. Dobre premiešame.

    Nektarinky s pistáciami a ružová pena (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridáme trochu červeného potravinárskeho farbiva (tento krok samozrejme môžete vynechať)

    Nektarinky s pistáciami a ružová pena (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na záver zo zvyšku šľahačky vyšľaháme penu a zľahka ju vmiešame k čokoládovo smotanovej hmote.

    Nektarinky s pistáciami a ružová pena (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Balzamikový sirup pripravíme zmiešaním balzamikového octu a medu. Na miernom ohni varíme, kým sa sirup dostatočne nezredukuje. Sirupom prelejeme upečené nektarinky.

    Nektarinky s pistáciami a ružová pena (fotorecept) - obrázok 11
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko

Diskusia k receptu

zirafninka1
Dakujem Vam. Rozbehla? No konecne mam volno a mam cas dat to dokopy.. nafotene mam kadeco, len nie je cas to sem davat pravidelnejsie.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha