Nátierka zo syra feta
Foto: siuuu
Z dovolenky som si priviezla vidiecku fetu, ktorú bolo potrebné spotrebovať, tak som pripravila túto jednoduchú ale chutnú nátierku.
2-3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
Suroviny
150 g |
|
50-70 g neochutená |
|
1-2 PL |
|
1 strúčik |
|
1 ČL |
|
(nemusí byť) |
|
štipka |
|
podľa chuti (alebo čierne) |
|
čerstvý |
|
Postup
-
1
Príprava je veľmi jednoduchá. Fetu rozdrobíme, pridáme zvyšné suroviny (okrem tymianu) a zmixujeme na hladkú hmotu. V uzatvorenej nádobe necháme v chladničke stuhnúť.
- 2
Podávame na chrumkavej bagete alebo čerstvom chlebíku, posypané čerstvým tymianom, s paradajkami a olivami... chutí výborne.
Tiež syrová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu