Nátierka z kapie a Nivy
Autor receptu: patroveckypitrs
Na túto nátierku ohromnej chuti som došiel náhodou. Ostalo mi trochu omáčky z
receptu na tmavú tresku, tak
som ju dal do misky schladiť. Ono to na chlade stuhlo a má to vynikajúcu chuť. Tak som
dnes urobil podľa toho, len
som pri troch surovinách zmenil gramáž, aby to viac zhustlo.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na panvicu dám olej s maslom zohriať. Do toho pridám krájanú cibuľu a kapiu na drobno. Nechám dusiť do mäkka.
- Ak je to už mäkké tak pridám posekaný cesnak, párkrát premiešam, aby zavoňal. Teraz pridám postrúhaný syr Niva, miešam až do roztopenia. Napokon prilejem smotanu a nechám chvíľu povariť. Teraz to romixujem a ešte dám chvíľu na sporák. Odstavím a nechám vychladnúť. Pretože vonku mrzne, tak bola za chvíľu ochladnutá a stuhnutá. Je to veľmi dobrá nátierka aj pre deti.