Nátierka z kapie a Nivy

Autor receptu: patroveckypitrs

Na túto nátierku ohromnej chuti som došiel náhodou. Ostalo mi trochu omáčky z receptu na tmavú tresku, tak som ju dal do misky schladiť. Ono to na chlade stuhlo a má to vynikajúcu chuť. Tak som dnes urobil podľa toho, len som pri troch surovinách zmenil gramáž, aby to viac zhustlo.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na panvicu dám olej s maslom zohriať. Do toho pridám krájanú cibuľu a kapiu na drobno. Nechám dusiť do mäkka.
  2. Ak je to už mäkké tak pridám posekaný cesnak, párkrát premiešam, aby zavoňal. Teraz pridám postrúhaný syr Niva, miešam až do roztopenia. Napokon prilejem smotanu a nechám chvíľu povariť. Teraz to romixujem a ešte dám chvíľu na sporák. Odstavím a nechám vychladnúť. Pretože vonku mrzne, tak bola za chvíľu ochladnutá a stuhnutá. Je to veľmi dobrá nátierka aj pre deti.