Foto: evusik
Nátierok nikdy nie je dosť a táto je u nás momentálne No.1
porcie
príprava
Postup
-
1
Stečený jogurt už asi každý pozná tak iba v rýchlosti... na misku položíme väčšie sitko, na sitko položíme čistý obrúsok - plátienko a vylejeme biely plnotučný jogurt. Necháme, najlepšie cez noc, stiecť. Ak chcem mať smotanovejší krém, nechávam stiecť jednu veľkú kyslú smotanu a jeden veľký biely plnotučný jogurt. Ak použijete nízkotučný jogurt získate trochu krému a veľmi veľa srvátky. Srvátku netreba vylievať, dá sa použiť do akéjkoľvek kyslej polievky alebo na zamiesenie chleba.
-
2
Nachystáme si jemnú salámu, alebo šunku a zeleninu podľa toho čo máme, mne sa osvedčila momentálne táto zostava - jarná cibuľka, reďkovka a paprika ľubovoľnej farby.
-
3
Všetko nakrájame na hrubo a dáme do foodprocesora.
-
4
Rozmixujeme nahrubo, vznikne taká hrubozrnná zmes... Osolíme, okoreníme.
-
5
Zmes a jogurtový krém by mal byť v pomere asi tak 1:1.
-
6
Už len zamiešame a odložíme do chladničky nech sa trochu odleží.
-
7
U nás to moc nehrozí, pretože sa do nej ihneď pustíme, skrátka u nás dlho nevydrží.
@kimlo máš pravdu reďkovka púšťa vodu, ale táto kupovaná ani moc nie :-( robila som ju poobede a jedli sme ju ešte na druhý deň na raňajky a žiadnu vodu nepustila, nechcem radšej skúmať, že prečo... ale dá sa tomu predísť - reďkovku nastrúhať, osoliť, nechať odstáť a potom vyžmýkať, ale to asi poznáš, samozrejme je v podstate jedno či ju dáš do nátierky alebo si ju dáš v celku spolu s nátierkou...
Pokud uděláš "jednorázovku" a hned podáváš, tak by to mohlo projít bez rybníčku.
@Zuzanka1367 rada vyskúšam Tvoj avokádový šalát, avokádo mám rada :-)
@Kecemis ďakujem :-) verím, že si pochutíš