Nátierka z jogurtu a zeleniny fotorecept

evusik - fotkaevusik, 9. mája 2016
Nátierka z jogurtu a zeleniny (fotorecept)
Foto: evusik

Nátierok nikdy nie je dosť a táto je u nás momentálne No.1

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

500 ml
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Stečený jogurt už asi každý pozná tak iba v rýchlosti... na misku položíme väčšie sitko, na sitko položíme čistý obrúsok - plátienko a vylejeme biely plnotučný jogurt. Necháme, najlepšie cez noc, stiecť. Ak chcem mať smotanovejší krém, nechávam stiecť jednu veľkú kyslú smotanu a jeden veľký biely plnotučný jogurt. Ak použijete nízkotučný jogurt získate trochu krému a veľmi veľa srvátky. Srvátku netreba vylievať, dá sa použiť do akéjkoľvek kyslej polievky alebo na zamiesenie chleba.

    Nátierka z jogurtu a zeleniny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nachystáme si jemnú salámu, alebo šunku a zeleninu podľa toho čo máme, mne sa osvedčila momentálne táto zostava - jarná cibuľka, reďkovka a paprika ľubovoľnej farby.

    Nátierka z jogurtu a zeleniny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko nakrájame na hrubo a dáme do foodprocesora.

    Nátierka z jogurtu a zeleniny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozmixujeme nahrubo, vznikne taká hrubozrnná zmes... Osolíme, okoreníme.

    Nátierka z jogurtu a zeleniny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmes a jogurtový krém by mal byť v pomere asi tak 1:1.

    Nátierka z jogurtu a zeleniny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Už len zamiešame a odložíme do chladničky nech sa trochu odleží.

    Nátierka z jogurtu a zeleniny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    U nás to moc nehrozí, pretože sa do nej ihneď pustíme, skrátka u nás dlho nevydrží.

    Nátierka z jogurtu a zeleniny (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
S reďkovkou v nátierkach nemám dobrú skúsenosť... raz som ju dal do bryndzovej a pustila veľa vody. Takže vyskúšam bez nej a dám si ju radšej vcelku... :-)
@all ďakujem :-) my sme tiež nátierkový a v našom veku dobrou nátierkou odbavíme nielen raňajky ale aj večeru :)
@kimlo máš pravdu reďkovka púšťa vodu, ale táto kupovaná ani moc nie :-( robila som ju poobede a jedli sme ju ešte na druhý deň na raňajky a žiadnu vodu nepustila, nechcem radšej skúmať, že prečo... ale dá sa tomu predísť - reďkovku nastrúhať, osoliť, nechať odstáť a potom vyžmýkať, ale to asi poznáš, samozrejme je v podstate jedno či ju dáš do nátierky alebo si ju dáš v celku spolu s nátierkou...
Ahoj @evusik :-) Dnes som nátierku vyskúšala, a naozaj niet čo dodať, je f a n t a s t i c k á :-) Namiesto červenej redkvičky som dala bielu, nastrúhala som ju a vytlačila z nej šťavu. Manžel si hneď bral do nočnej, aj dcéra už niekoľko krát jedla. Ďakujem za recept, táto nátierka už ostáva u nás, a veľká vďaka za nápad s jogurtom, robila som to prvý krát. Pozdravujem a pridávam foto :-)





Pridaj komentár k receptu: