Nátierka z jogurtu a zeleniny (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Nátierok nikdy nie je dosť a táto je u nás momentálne No.1

4
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Stečený jogurt už asi každý pozná tak iba v rýchlosti... na misku položíme väčšie sitko, na sitko položíme čistý obrúsok - plátienko a vylejeme biely plnotučný jogurt. Necháme, najlepšie cez noc, stiecť. Ak chcem mať smotanovejší krém, nechávam stiecť jednu veľkú kyslú smotanu a jeden veľký biely plnotučný jogurt. Ak použijete nízkotučný jogurt získate trochu krému a veľmi veľa srvátky. Srvátku netreba vylievať, dá sa použiť do akéjkoľvek kyslej polievky alebo na zamiesenie chleba.
  2. Nachystáme si jemnú salámu, alebo šunku a zeleninu podľa toho čo máme, mne sa osvedčila momentálne táto zostava - jarná cibuľka, reďkovka a paprika ľubovoľnej farby.
  3. Všetko nakrájame na hrubo a dáme do foodprocesora.
  4. Rozmixujeme nahrubo, vznikne taká hrubozrnná zmes... Osolíme, okoreníme.
  5. Zmes a jogurtový krém by mal byť v pomere asi tak 1:1.
  6. Už len zamiešame a odložíme do chladničky nech sa trochu odleží.
  7. U nás to moc nehrozí, pretože sa do nej ihneď pustíme, skrátka u nás dlho nevydrží.