Foto: mitzy
Veľmi mi chutí bôb varený alebo opražený a osolený. Skúsila som z neho urobiť nátierku. Tu je môj receptík, možno niekoho inšpiruje...
príprava
Postup
-
1
Suchý bôb som namočila na tri dni, pričom som denne menila vodu. Zvyčajne namáčam na deň, no šupky sú vtedy ešte tvrdkavé a teraz som dúfala, že dlhšie namočenie bude vhodné na prípravu nátierky. Tretí deň som teda bôb varila v osolenej vode pol hodinu. Vodu som zliala. A veru - bôb mal krásne mäkkú šupku. Zmixovala som ho ponorným mixérom, pridala najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, kokosový olej , koreniny s bazalkou, pár kvapiek citrónu a premiešala vareškou. Hotovo :) Natrieť na chlebík, dať si ruksak a vyraziť do prírody! Dobrú chuť!
Dakujeme za upozornenie, zaradenie receptu do kategorie Rychla priprava sme opravili.
Nie je to vtip. Je to kúzlo :)