Nátierka paprikovo-paradajková

marta5 - fotkamarta5, Michalovce, 9. septembra 2012

Minulý rok som bola na oberačke hrozná a tam som ochutnala skvelú pomazánku,ktorú ktorú priniesla jedná pani z Košíc .Je veľmi dobrá.Robila som ju aj tento rok,komu som dala ochutnať,každý si pýta recept.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 kg
3 kg
1/2 litra
6 dcl
40 dkg
20 dkg
8 ks
1/2 balička
1 hlavka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Papriku-baranie rohy /vyčistenú/ nakrájať na 2 cm kúsky,osmažiť na oleji.Paradajky rozmixovať a dať variť všetky prísady.Bobkový list a celé čierne korenie dať do gazy,alebo do vajíčka na sypaný čaj.Cesnak pretlačiť cez lis.Variť do zhustnutia pomazánky,naplniť menšie zaváracie poháre a dať sterilizovať.

  2. 2

    Kto ochutná -bude ju robiť každý rok.Je vynikajúca.

Recept je zaradený do kategórií:
Zeleninové jedlá, Maďarská kuchyňa, Nátierky, Sezónne jedlá, Letné

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Chcem sa spýtať, tie paradajky sa mixujú zasurova alebo až keď sa všetko uvarí. Už som robila dve pomazánkychcem skúsiť.
Paradajky sa mixujú za surova,potom sa pridajú k paprike,ktorú smažíme na oleji.
určite skúsim, vyzerá to super...a nič si z toho nerob, že si bola na oberačke hrozná :-)