Nasi goreng - Fried rice - Opekaná ryža

janger - fotkajanger, 1. augusta 2010
Nasi goreng - Fried rice - Opekaná ryža
Foto: janger

Kazdy si to moze pomenovat, ako chce. My takto robievame Nasi goreng (v preklade opekana ryza). Je to prisposobene na holandske chute a dostupne Zobraziť celý popisKazdy si to moze pomenovat, ako chce. My takto robievame Nasi goreng (v preklade opekana ryza). Je to prisposobene na holandske chute a dostupne ingrediencie. A urcite to bude chutit aj na Slovensku. Toto pripravil moj muz, takze je to vlastne jeho recept. Dufam, ze niekedy vyskusate! Dobru chut!

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrncek
4 platky
1/3 ks
1/2 velky
200 g
1/4 ks
1 ks
5 strucikov
1 mala lyzicka
1 mala lyzicka
1 ks
podla chuti




Postup

  1. 1

    Uvarime ryzu. Ja varim 1 diel ryze, 1,5 diel vody. Nechame vychladnut. Moze byt aj vcerajsia.

  2. 2

    Vsetku zeleninu a maso pokrajame. Kapustu, mrkvu, por na pasiky. Cibulu, cesnak na male kusky. Maso na kocky. Stiplavu papricku zbavime semienok a tiez pokrajame.

  3. 3

    Vo woku (alebo na panvici) rozpalime olej a na prudkom ohni uprazime posolene maso. Ked je hotove, vyberieme ho (aj s vypekom). Vo woku zase rozpalime olej, pridame cibulu, poprazime, pridame kapustu, cesnak, mrkvu (mrkva nie je az taka nutna, my ju nedavame vzdy), por, stiplavu papricku, kmin (alebo rascu), sol podla chuti. Vsetko dobre poopekame za staleho miesania.

  4. 4

    Pridame ryzu a poopekame. Dame do toho kari korenie, upecene maso. Mungo klicky pridame az na koniec a este chvilocku opecieme. Tie potrebuju len chvilku, aby zostali chrumkave. Pridame sojovu omacku (podla chuti) a pripadne este vypek z masa.

  5. 5

    Podavame s niecim kyslym. My mame k tomu radi Atjar Tjampoer-indonezska sladko kysla zelenina. Myslim, ze slovenska calamada je tiez vyborna. Pripadne sladko-kysle uhorky.

  6. 6

    Existuje viacero druhov sojovej omacky. V tomto recepte je pouzita sladka-Ketjap manis.

  7. 7

    Tip1: Na pripravu je vyborny wok. Je velky, dobre sa v nom vsetko premiesava. To maso mozeme pripadne oprazit aj na inej panvici, tym padom nam zostane wok cisty, hladky a bude sa nam v nom zelenina a ryza dobre opekat. Tip2: Chutne je to aj s omeletou. Tip3: Mozete pouzit aj iny druh masa, napriklad kuracie.

Diskusia k receptu

tinca
@janger zaujímavý recept,chutný skúsime. Chcem ti len poradiť tento rcp ti neuznajú ako fotorecept, lebo nemáš pridané fotky k jednotlivým krokom postupu, úvodné foto nestačí,také sú podmienky. Takže buď ich pridaj, alebo vymaž v zátvorke fotorecept. To myslím v dobrom.
1x anajka
michsamant
Tak toto sa mi paci. Ja mam jednu kucharsku knizku specialne na jedla z ryze, zalistovala som a je tam tiez recept na Nasi Goreng a je iny. Len ja ho varit nebudem, lebo donho ide hovadzie alebo bravcove maso a neviem ci sa hodi pridavat ho sem ako neodskusany. Ale tiez vyzera celkom dobre. Mas sikovneho manzela a krasna fotecka :)
janger
@tinca , samozrejme, ze to myslis v dobrom. To mi je jasne. Dakujem. Nevedela som to. Myslela som, je tam fotka, tak je to fotorecept, hahaha. No ale to nevadi. Ide hlavne o to, aby niekto z toho receptu nieco mal. To mi spravi radost :-))). Postup nemam pofoteny. Len dufam, ze to aj bez tych fotiek bude kazdemu jasne, ako to treba robit.
evusik
@janger veľmi dobre to vyzerá na tej fotke, určite vyskúšam, lebo takéto "ryžové jedlá" robím často a ako píšeš dá sa nato zužitkovať aj ryža z predošlého dňa a mungo klíčky milujem, môžem ich jesť aj samotné :-)
janger
@michsamant , dakujem. Aj ja sem davam len recepty, ktore mam vyskusane. Aj na Nasi je velmi moc receptov a variacii. Takto to robime my, teda hlavne moj muz ;-))).
tinca
@janger ja som len myslela, aby si pridala fotky postupu ak ich máš a tým mohla byť zaradená do súťaže.
janger
@tinca , ja viem, ze si tym myslela sutaz. Ale to nevadi! ;-). Su to sice velmi pekne ceny, ale co sa da robit.
2010
janger super fried rice, ked pojdem do Holandska dam sa pozvat....
( no a ako sa vola to je druhorade )
veronika353
Nedávno jsme jedli v Trenčíně v čínské restauraci něco podobné.Ta rýže byla taky opekaná a byla velmi dobrá.Bylo tam použité kuřecí maso,ale já mám raději vepřové.Vyzkouším to podle tvého receptu.Akorát nemám ty mugo klíčky,ale myslím, že jsem je viděla v Tescu.
honestka
vyzera fajnove, my ryzu robime tiez na rozne sposoby a vzdy to zatial vyslo ako chutne jedlo samostatne, alebo ako priloha. Castejsie vsak pouzivam cinsku kapustu, lebo ju mam viacej poruke. vyskusam v presnej kombinacii Janger.
janger
Dakujem vam vsetkym za komentariky. @frezia68 , pozdrav odovzdam, bude pysny, ze sa recept pacil :-). @2010 haha, budes vitany. @veronika353 , na druhu masa nezalezi. Dobru chut!
evanaaa
Práve včera som v Bille pozerala hotové jedlo - Nasi Goreng, ale aj Bami goreng ( s rezancami ), polotovar som robila, mne to chutilo aj tak, až na to, že tam bol cukor pridaný.
zdezda
Vyzerá to veľmi pekne a chutne voňavo, vyskúšam :-)
evanaaa
Iste, vždy je lepšie doma robené, ochutím si ako chcem.
jerica
jéj to je pekné, zas niečo nové, hneď si to vytlačím A4 , dnes na večeru robím "@janadelfi rezne" , zajtra bude "@janger opekaná ryža" , ďakujem za chutné inšpirácie.
afataga
tak toto urcite vyskusam, trochu to pripomina cinu
janger
@atafaga , toto je taka 'holandska cina', tak sa robieva tu. Moj muz to rad robi, mame to velmi radi. Vyskusaj, som zvedava. Namiesto toho kminu, moze byt normalna slovenska rasca. Tu mam este radsej.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia