Náš celozrnný chlebík

fineliving - fotkafineliving, 23. marca 2013

Chlebíkov z domácej pekárne je tu neúrekom, pridávam aj te náš obľúbený. Vznikol kombináciou rôznych receptov a môjho experimentovania.

Suroviny

175 ml
175 ml
1 PL
1 PL
2 ČL
150 g
100 g
250 g
11 g




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny, okrem semienok, dáme do pekárne v poradí v ktorom sú uvedené v zozname surovín.

  2. 2

    V mojej pekárni Moulinex používam program "základný", hmotnosť chleba 1000g, stredná kôrka. Po zaznení prvého zvukového signálu pridáme semiačka podľa chuti. Dnes sme si dali chlebík s bryndzovou nátierkou a jarnou ciibuľkou.

  3. 3

    Ak sa rozhodnete náš chlebík vyskúšať aj vy, želám dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

martinis
Páči sa mi :) Práve som dojedol posledné kúsky zmrazeného z posledného týždňa, takže hneď zajtra vyskúšam tvoj recept, pretože sa mi pozdávai - len otázočka : môžem použiť aj sušené droždie ? Koľko - jednu KL ? :)) Už sa naň teším ! :O)
samanka
akurát včera som takýto upiekla, asi máme rovnaké myšlienkové pochody...:-))), iba namiesto polohrubej múky dávam pšeničnú krupicu
jatea
Fineliving, pekárničku mám už druhý rok, no nedarí sa mi upiecť dobrý celozrnný chlebík. Vždy ho mám veľmi ťažký, ako nedokysnutý. Urobím teda posledný pokus a vyskúšam Tvoj.
fineliving
@jatea , este sa mi nestalo, ze by mi tento chlebik nevysiel. vyskusaj, drzim palce a daj vediet ako sa ti podaril :)
merylas
Chlebík vypadá moc pěkně. Taky se snažím péct doma a k hladké mouce přidávám i různé celozrnné mouky a semínka. Poslední dobou peču dost často chleby v Remosce. Stačí mi menší bochník, tak mi to vyhovuje.
ivah
Chlebík je naozaj výborný, ale dovolila som si ešte trochu ho vylepšiť. Niekde som sa dočítala, že pridaním lecitínu sa chlieb menej mrví, tak som vyskúšala a naozaj bol ešte lepší. Nehovoriac o priaznivých účinkoch lecitínu na zdravie. :-)
martinis
Vynikajúci ! Použil som celý balíček sušeného droždia, po lyžici zo všetkých jadierok a špaldovú múku. Krásne narástol, veľké oká, voňavý a mäkký, vďaka ;)







janinne123
Zdravim, chlebik skusam, chuti nam, je prepeceny, ale jedna vec sa mi vzdy stane: po peknom nakysnuti ked pekarnicka zacne piect sa mi vrch chlebika prepadne v strede. Neviete mi prosim poradit cim to moze byt?
zuzkakosta
Mozem sa opytat ako docielit aby bol chlebik na povrchu tak pekne hladky? Nejako ho v pekarnicke uhladite pred pecenim?
sztelly
dnes som sa chystala piecť ďalší chlieb, kedže sa nám predošlí minul. Doteraz sa nám ani jeden chlieb nepodaril bohvieako ale tento je úplne super. Síce som nedala žiadne semienka a ani rascu lebo priateľ ju nemá rád...ale nakysla fantasticky a rovnako aj chutí :) ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia