Namol kurča
Autor receptu: stefanm
Tento (alebo podobný) recept na kurča pečené na plechovke piva sa tu už určite objavil ale prečo si dobré jedlo nepripomenúť??
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Pokrájene rožky mierne namočíme,vytlačíme a rozmiešame s jedným žltkom a opraženou vychladnutou nadrobno nakrájanou slaninou. Pridáme soľ,čierne korenie, roztlačrné kuracie pečienky a petržlenovú vňať s majoránom.Primiešame tuhý sneh z jedného bielka a podľa potreby pridáme strúhanku.Plnkou naplníme umyté kurča pod kožu k prsiam a zopneme aby plnka nevytekala.Kurča osolíme,podľa chuti okoreníme a potrieme olejom.Necháme aspoň pol hodiny postáť a potom ho nasunieme na otvorenú plechovku piva.Uložíme na plech,podlejeme vodou a trištvrte hodiny pečieme v rúre.Občas potierame výpekom.Raz,keď som ho piekol som zabudol pivo otvoriť a v rúre bola celkom dobra rana.Ale mäsko bolo aj tak šťavnaté a hlavne "iné".