Naložené masko podľa vlastnej chuti

Autor receptu: alencicka

budeme robiť nakladané rezne najlepšie z kuracích pŕs alebo z vykostených stehien. recept pochádza z hladných kuchárov, ktorý použili takmer všetko, čo všetko v kuchyni našli

4
porcie
15 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. do misky dáme vajíčka, horčicu (lyžicu), kečup (lyžicu), korenie podľa vlastnej chuti, a to napr. vegetu, kari, rascu, čierne korenie, provensálske, grilovacie.... všetko to pomiešame a do tohto pácu dáme kuracie rezne, alebo vykostené stehná, ktoré sme predtým obalili v hladkej múke. hladká múka je dôležitá preto, aby sa pác, nelepil na panvicu. po niekoľkých hodinách odstátia masko vypražíme na oleji, alebo masti.
  2. ako prílohu môžeme dať ryžu,opekané zemiaky, resp. hranolky. v prípade núdze a veľkého hladu stačí chlebík....
  3. ako aperitív môžeme naliať všetko, čo má aspoň minimum promile...