Nálev na sterilizovanú zeleninu - výborný!

Autor receptu: sjuz

Mám od svojej sestry - vždy vytiahla ku kolieskam klobásky aj papriku v tomto náleve - bola fajn chrumkavá a pikantná :)

10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Uvedené suroviny sú na jeden 7 - decový pohár.
  2. Na dno pohára uložíme celerovú vňať - je tam najdôležitejšia, pretože dodá vynikajúcu chuť. Nesmie chýbať. Pridáme koreniny, cibuľu, a potom do pohára vkladáme na pásiky alebo na pozdĺžne polovice - ako kto má rád - pokrájanú papriku - zelenú či červenú...:)
  3. Pridáme soľ, cukor - ja ale dávam trošku menej, ako je v recepte - ocot, olej a pohár dolejeme vodou z vodovodu do vrchu. Dobre uzavrieme, a dáme sterilizovať. Ja dávam od bodu varu na 5 - maximálne 7 minút. Keď necháte dlhšie, nebude paprika chrumkavá, ale mäkká ako handra... Ďalej postupujeme ako pri bežnom zaváraní - ja otáčam poháre hore dnom do vychladnutia -aj sa ukáže, či dobre chytilo veko.