Nakladaná kapusta Dua Chua

2010 - bez fotky2010, 10. novembra 2010
Nakladaná kapusta Dua Chua
Foto: 2010

Kapusta sa naklada po celom svete nie len v europe znama je korejska feferonkova verzia "kimci "ale su aj menej zname verzie ako vietnamska Dua Chua.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 lyzice
3 lyzice
250 ml jemny
1
3
1
500 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Toto je velmi jednoduchy recept do ladnicky na chrumkavu kapustu. Kapustu nakrajame na pasy na hrubo vykrojime hlub, cibulu na kolecka aj mrkvu a jarnu cibulku na vacsie kusky cca 2 cm.

  2. 2

    Z octu vody , cukru a soli si uvarime nalev premiesame pokial sa nam cukor nerozpusti a dame ochladnut.

  3. 3

    Do misky dame na hrubo nakrajanu zeleninu a zalejeme nalevom pripadne zatazime ( u nas v teple nechame cca. minimalne 6 hodin vonku ) a potom presunieme do ladnicky do flias a mame vietnamsku calamadu Dua Chua.

    Nakladaná kapusta Dua Chua - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Zeleninové jedlá, Ázijská kuchyňa, Šaláty, Studené pokrmy

Diskusia k receptu

marianne69
Ja kapusticku ukladam,(KK),precitala som nazov receptu a bolo mi jasne od koho bude:-))) otvorim recept a je to tu.:-)2010:-)Ja toto velmi lubim.D
sracz
Ďakujem Ti, Dvadsaťdesať, idem do toho! Ja v Des Moines_Iowa robím našu - slovenskú - ale milujem aj všetky svetové varianty! Prvú "várku" urobím podľa Teba a potom uvidím, čo odoberiem, pridám a inšó!
babidka
zajtra hned robim , moj drahy sa urcite potesi :-)
lucylee
ešte som o tom nepočula, ani nevidela, ale musí to byť chutné, dík za recept
verula
jej dakujem, vyskusam ale ja mozno pridam aj chilli mam rada pikantne manzo to nemusi ale decka od svagrinej sa potesia ukladam
xanadu1955
@2010 chcela by som Ťa poprosiť o jednu láskavosť, už dlho si robím chuť na Tvoju nakladanú kapustu aj mrkvu už som si kúpila ingrediencie a chcem sa opýtať, do nakladanej kapusty idú 2 PL soli a 3 PL cukru sú kopcom alebo zarovnané a potom pri mrkve píšeš že sa robí rovnako ako kapusta len sa pridá lyžička cukru, myslel si tým ČL alebo PL. Chcela by som Ťa poprosiť, či by si mi nemohol uviesť soľ aj cukor v gramáži ak by Ťa to moc neobťažovalo. Ja viem muži kuchári sú proste šikovnejší ako ženy kuchárky lebo máte vyvinutejšie chuťové poháriky a ja keď niečo robím prvý krát tak sa radšej držím presnejšieho lepšie povedané úplne váhovo presného receptu a potom si ho už začnem upravovať sama ale rada viem ako má chutiť pôvodný recept. Tak ako budeš mať čas budem rada keď mi dáš odpoveď už mi tečú slinky na nakladanú kapustu aj mrkvičku. Ďakujem