Najrýchlejší zdravý chlebík
Autor receptu: mimiesti
Chlebík je inšpirovaný židovským paschálnym chlebom. Trošku som si ho upravila,
pečiem zakaždým trošku inak, podľa toho čo mám doma. Je veľmi rýchly, chutný,
jednoduchý a hlavne zdravý a každý si ho môže upraviť podľa svojho gusta. Ak doma
chýba pečivo, je to rýchla záchrana, pri redukčnej diéte sa môže použiť viac otrúb či
vločiek, môžu sa doplniť koreniny ako chili, rasca, bazalka, kurkuma....Ja uvádzam
základný recept, doplnený len o semienka:
15-20 porcií |
20 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- V miske zmiešame všetky suché ingrediencie. Dôležité je, aby bol zachovaný pomer 3 hrnčeky suchých surovín a hrnček vody. Môžeme ich variovať ako chceme, napr. hrnček celozrnnej múky, hrnček ovsených vločiek, 1/2 hrnčeka otrúb a 1/2 hrnčeka semienok.
- Pridáme med, olej, vodu a dôkladne premiešame.
- Plech vyložíme papierom na pečenie (dôležite), vyklopíme zmes a polejeme olivovým olejom. Ruky si tiež pomastíme a na plechu vytvarujeme a ucapkáme plochý chlebík, ktorý je hrubý max. 5 mm. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 C 10-15 min.